Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Preşedinţii, vicepreşedinţii şi managerii economici ai curţilor de apel s-au întâlnit la Curtea de Apel Timișoara


16.09.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timişoara a dat publicității marți, 15 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea bi-anuală a Preşedinţilor, Vicepreşedinţilor şi Managerilor economici ai Curţilor de Apel din România.

Întrunirea a avut loc în perioada 10-11 septembrie 2015, fiind organizată de instanța din Timișoara, sub președenția jud. Erica Nistor, și a reunit atât Preşedinţii tuturor Curţilor de Apel din România, cât şi Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii – judecător Marius Badea Tudose împreună cu judecătorii Alina Nicoleta Ghica, Alexandru Şerban, Horațius Dumbravă, Adrian Bordea şi Norel Popescu – membri CSM, alături de Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, precum şi Inspectorul Şef al Inspecţiei Judiciare – judecător Lucian Netejoru. Totodată, au fost prezenţi la reuniune şi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Magistraturii şi Şcolii Naţionale de Grefieri. De asemenea, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie din România a fost reprezentată de către judecător dr. Ionel Barbă – Preşedintele secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Reuniunea a reprezentat un mijloc de schimb de informaţii şi cooperare în cadrul întregului sistem judiciar din România, temele de discuţie abordate vizând consolidarea mecanismului integrat de realizare a practicii unitare la nivel naţional, atât în materie civilă, cât şi penală, îmbunătăţirea sistemului integrat de evidenţă electronică a dosarelor şi a condicilor electronice, modul şi criteriile de distribuire a posturilor de judecător şi grefier alocate suplimentar, asigurarea integrală a schemelor de personale necesare secţiilor penale ale curţilor de apel, în raport cu noile coduri, penal şi de procedură penală.

De asemenea, Curtea de Apel Timişoara a prezentat în premieră un produs IT dezvoltat de către specialiştii din cadrul Tribunalului Arad, destinat arhivării electronice a dosarelor precum şi transmiterii de date, informaţii şi documente, de către părţile litigante şi/sau avocaţii acestora, exclusiv în format electronic, cu scopul trecerii în etapa de e-justice. Acest concept vizează nu numai stocarea electronică a întregului dosar, dar şi transmiterea şi comunicarea reciprocă a tuturor documentelor dintr-un dosar, atât între părţi, cât şi către şi de la instanţă, inclusiv transmiterea/comunicarea sentinţei/deciziei, la finalul procedurilor.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro