Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Preşedinţii, vicepreşedinţii şi managerii economici ai curţilor de apel s-au întâlnit la Curtea de Apel Timișoara
16.09.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timişoara a dat publicității marți, 15 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea bi-anuală a Preşedinţilor, Vicepreşedinţilor şi Managerilor economici ai Curţilor de Apel din România.

Întrunirea a avut loc în perioada 10-11 septembrie 2015, fiind organizată de instanța din Timișoara, sub președenția jud. Erica Nistor, și a reunit atât Preşedinţii tuturor Curţilor de Apel din România, cât şi Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii – judecător Marius Badea Tudose împreună cu judecătorii Alina Nicoleta Ghica, Alexandru Şerban, Horațius Dumbravă, Adrian Bordea şi Norel Popescu – membri CSM, alături de Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, precum şi Inspectorul Şef al Inspecţiei Judiciare – judecător Lucian Netejoru. Totodată, au fost prezenţi la reuniune şi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Magistraturii şi Şcolii Naţionale de Grefieri. De asemenea, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie din România a fost reprezentată de către judecător dr. Ionel Barbă – Preşedintele secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Reuniunea a reprezentat un mijloc de schimb de informaţii şi cooperare în cadrul întregului sistem judiciar din România, temele de discuţie abordate vizând consolidarea mecanismului integrat de realizare a practicii unitare la nivel naţional, atât în materie civilă, cât şi penală, îmbunătăţirea sistemului integrat de evidenţă electronică a dosarelor şi a condicilor electronice, modul şi criteriile de distribuire a posturilor de judecător şi grefier alocate suplimentar, asigurarea integrală a schemelor de personale necesare secţiilor penale ale curţilor de apel, în raport cu noile coduri, penal şi de procedură penală.

De asemenea, Curtea de Apel Timişoara a prezentat în premieră un produs IT dezvoltat de către specialiştii din cadrul Tribunalului Arad, destinat arhivării electronice a dosarelor precum şi transmiterii de date, informaţii şi documente, de către părţile litigante şi/sau avocaţii acestora, exclusiv în format electronic, cu scopul trecerii în etapa de e-justice. Acest concept vizează nu numai stocarea electronică a întregului dosar, dar şi transmiterea şi comunicarea reciprocă a tuturor documentelor dintr-un dosar, atât între părţi, cât şi către şi de la instanţă, inclusiv transmiterea/comunicarea sentinţei/deciziei, la finalul procedurilor.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.