Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Sistemul judiciar

Propunere de eliberare din funcția de judecător. Neobținerea avizului CSM pentru menținere în funcție după împlinirea vârstei de 65 de ani

17 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 15 septembrie 2015, înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de judecător a lui Mircea Nicu, judecător la Tribunalul Dolj, conform prevederilor art. 83 alin. (1) teza finală din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 83 – „(1) Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precumşi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) pot fi menţinuţi în funcţie după împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege, până la vârsta de 70 de ani. Până la vârsta de 65 de ani, magistratul poate opta să rămână în funcţie, însă după împlinirea acestei vârste, pentru menţinerea în activitate este necesar avizul anual al Consiliului Superior al Magistraturii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică