Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CSM. Propuneri de completare a NCPC și NCPP, precum și de modificare a Legii privind funcționarea CCR
16.09.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit în ședința de marți, 15 septembrie 2015, punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 17020/2015 referitor la propunerea legislativă de completare a art. 31 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, în sensul că este necesară completarea art. 31 cu alin. (6) şi (7), inclusiv cu observaţia în sensul că alin.(6) nu trebuie să se refere exclusiv la ministrul justiţiei.

Plenul a hotărât transmiterea punctului de vedere la Ministerul Justiţiei împreună cu solicitarea de promovare a unor proiecte de acte normative care să vizeze completarea Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală astfel încât să constituie caz de revizuire a hotărârilor judecătoreşti (sau caz de exercitare a altei căi extraordinare de atac) şi situaţia în care hotărârea s-a întemeiat pe o prevedere legală ce a fost declarată neconstituţională anterior pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive.

Plenul a hotărât transmiterea la Ministerul Justiţiei a solicitării de a iniţia propunerile de modificare a Codului de procedură penală şi a Codului de procedură civilă, astfel încât să constituie caz de revizuire a hotărârilor judecătoreşti şi situaţia în care hotărârea a fost pronunţată cu nerespectarea deciziilor Curţii Consituţionale ori a deciziilor pronunţate Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în soluţionarea recursurilor în interesul legii, fără a fi necesară existenţa unei hotărâri definitive prin care judecătorul a fost sancţionat disciplinar.

Plenul a hotărât punerea în acord a soluţiei stabilite de Plen în şedinţa din data de 24 august 2015 la pct. 29 de pe ordinea de zi, conform soluţiei Plenului din data de 15 septembrie 2015.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.