Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Învestirea cu formulă executorie a titlurilor executorii, altele decât hotărârile judecătorești. Instanța competentă
16.09.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Banking, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Recuperare creanțe
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, potrivit dispoziţiilor art. 6401 alin. (2) teza I C. proc. civ., cererea de învestire cu formulă executorie a titlului executoriu, altul decât hotărârea judecătorească, se soluţionează de judecătoria în circumscripţia căreia se află domiciliul sau sediul creditorului ori al debitorului, după caz, în cameră de consiliu, fără citarea părţilor. Sub acest aspect, Înalta Curte a precizat că relevant în ceea ce priveşte stabilirea competenţei teritoriale a instanţei abilitate de lege să soluţioneze cererea de învestire cu formulă executorie a titlului executoriu este domiciliul/sediul actual al creditorului sau al debitorului, la data înregistrării cererii de învestire cu formulă executorie, iar nu cel menționat în titlul executoriu. (Decizia nr. 1381 din 22 mai 2015 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect învestire cu formulă executorie contract de credit)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti