Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Experții Comisiei Europene în vizită la ICCJ, în cadrul MCV


17 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității marți, 15 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea reprezentanţilor ÎCCJ cu experţii Comisiei Europene.

Din partea Instanței Supreme au participat jud. dr. Livia Doina Stanciu – Președinte, vicepreședinții instanței, precum și reprezentanții Secției penale, vizita experților având loc cu ocazia misiunii organizate în perioada 14-18 septembrie 2015, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Discuțiile cu conducerea Înaltei Curți au vizat următoarele teme: unificarea jurisprudenţei prin mecanismele reglementate în Codul de procedură penală şi în Codul de procedură civilă, propunerile de modificare şi completare a Codului penal, problematica managementului, a resurselor umane şi a sediului instanței supreme.

În cadrul întâlnirii reprezentanţilor Secţiei penale a ÎCCJ cu experţii Comisiei Europene au fost discutate, în principal, următoarele teme: practica judiciară privind cauzele de corupţie, implementarea dispozițiilor Codului penal și ale Codului de procedură penală, cu referire specială la măsurile preventive și recursul în casație, precum și aspecte privind presiuni exercitate asupra justiției.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică