Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Ziua Europeană a Avocaților. UNBR organizează evenimente sub tema ”Libertatea de exprimare”


17 septembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității miercuri, 16 septembrie 2015, un comunicat cu privire la organizarea unor evenimente cu tema ”Libertatea de Exprimare” pe 10 decembrie 2015, cu ocazia Zilei Europene a Avocaților.

Consiliul UNBR a aprobat celebrarea Zilei Europene a Avocaților 2015 printr-un program de manifestări având ca temă centrală ”Libertatea de exprimare”. La data de 10 decembrie 2015, va fi organizată o conferință dezbatere cu această tematică, la care, alături de membrii ai Comisiei Permanente, ai Consiliului UNBR şi ai Consiliului de conducere a INPPA, vor fi invitați reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Institutului Național al Magistraturii, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, ai Ministerului Justiţiei, cadre universitare şi presa.

UNBR recomandă Barourilor să organizeze evenimente la nivel local, în scopul promovării ”Libertății de exprimare”, ca valoare comună a tuturor participanților la înfăptuirea statului de drept şi a rolului avocatului în apărarea principiilor fundamentale în favoarea cetăţenilor.

Pentru anul 2015, CCBE a propus ”Libertatea de exprimare” drept temă principală a dezbaterilor care vor avea loc cu prilejul Zilei Europene a Avocaţilor. Alegerea acestei teme, pentru a marca în acest an Ziua avocatului la nivel european, nu este întâmplătoare, având în vedere că, la data 23 aprilie 2015, Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului, formată din 27 de judecători, a pronunțat o hotărâre istorică referitoare la libertatea de exprimare în presă a avocatului pentru apărarea clientului său, în care recunoaște poziția specială a acestuia în administrarea justiției și dreptul său de a contribui la dezbaterile de interes public prin intermediul mass media.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro