« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

CCIR susține măsurile fiscale favorabile mediului de afaceri şi responsabile din punct de vedere macroeconomic
23.07.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Camera de Comerţ şi Industrie a României a dat publicității miercuri, 22 iulie 2015, un comunicat prin care își arată susținerea față de măsurile fiscale favorabile mediului de afaceri şi responsabile din punct de vedere macroeconomic.

Comunicatul integral:

„Camera de Comerţ şi Industrie a României, membră a Pactului pentru Fiscalitate, susţine necesitatea reformării sistemului fiscal actual, având în vedere realităţile din ţara noastră: apartenenţa la Uniunea Europeană, criza economică de la sfârşitul anilor 2000 şi perioada post-criză actuală, contextul geopolitic şi macroeconomic actual. Toate acestea reprezintă factori care ne obligă să creştem eficienţa fiscalităţii pentru consolidarea competitivităţii companiilor româneşti, în vederea dobândirii unei creşteri economice sustenabile.

CCIR salută utilizarea pârghiilor legislative existente pentru conturarea unui pachet normativ transpartinic, care să fie asumat de întreaga clasă politică, pentru asigurarea predictibilităţii cadrului legislativ fiscal din România, în conformitate cu aşteptările mediului de afaceri şi ale partenerilor internaţionali.

În ceea ce priveşte măsurile de relaxare fiscală – reducerea nivelului de taxare şi eliminarea unor taxe existente în momentul de faţă, CCIR consideră oportună relaxarea fiscală în perioada post-criză, ca motor de stimulare a creşterii economice a ţării noastre. Mediul de afaceri are nevoie de introducerea unor stimuli pentru consolidarea competitivităţii companiilor româneşti, atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional.

CCIR face un apel în favoarea Codului Fiscal, date fiind aşteptările mediului de afaceri faţă de crearea unor condiţii fiscale care să încurajeze creşterea economică şi dezvoltarea generală a business-ului în România. Considerăm oportună implementarea măsurilor prevăzute în Codul Fiscal adoptat de Parlamentul României, totodată ţinând cont de necesităţile actuale ale comunităţii de afaceri româneşti.

CCIR își exprimă convingerea că este nevoie de adoptarea Codului Fiscal cât de curând posibil, pentru a putea permite agenţilor economici din România să îşi ajusteze bugetele şi previziunile financiare pentru anii următori, în funcţie de reglementările fiscale aplicabile prin noul Cod.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, alături de întregul Sistem Cameral din România, susţine necesitatea adoptării de măsuri menite să sprijine dezvoltarea durabilă a comunităţii de afaceri româneşti, pledând totodată pentru eficientizarea cheltuielilor sectorului public și responsabilitate fiscal-bugetară din partea decidenţilor politici.”

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD