Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Reprezentanții UNBR și ai Baroului București s-au întâlnit cu experții CE, în cadrul MCV
18.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității vineri, 18 septembrie 2015, un comunicat cu privire la subiectele abordate în cadrul întâlnirii reprezentanților UNBR și ai Baroului București cu experții Comisiei Europene aflați în misiune de evaluare a progreselor înregistrate în domeniile reformei justiției și luptei împotriva corupției.

La întrevederea din 15 septembrie 2015, de la sediul UNBR, au participat av. dr. Gheorghe Florea – Președintele UNBR, av. dr. Petruț Ciobanu – Vicepreședintele UNBR, precum și av. dr. Ion Dragne – Decanul Baroului București.

În cadrul discuțiilor au fost abordate următoarele teme:
– Practica în domeniul aplicării noilor coduri, cu precădere cel de procedură penală, unde Curtea Constituțională a invalidat o serie de articole care încalcă dreptul la un proces echitabil în componentele sale privind contradictorialitatea, oralitatea și egalitatea armelor;
– Relația avocaților cu sistemul judiciar și cu alte profesii juridice și conexe;
– Cadrul legislativ, transparența, accesibilitatea și unitatea jurisprudenței, dificultăți apărute în practică;
– Aspecte legate de practica neunitară;
– Accesul la justiție și provocările pe care le înfruntă avocații în practica apărării în cadrul procesului penal și civil;
– Integritatea membrilor barourilor;
– Cazurile de corupție și cele de incompatibilitate.

De asemenea, reprezentanții UNBR au subliniat aspectele legate de erodarea dreptului la apărare, arătând că nu se poate vorbi de progrese în domeniul justiției numai sub aspect cantitativ, în funcție de numărul de dosare, ci și sub aspect calitativ, ceea ce implică întărirea garanțiilor apărării. În acest context, s-a învederat necesitatea îmbunătățirii cadrului legislativ existent referitor la garantarea dreptului la apărare și a dreptului la un proces echitabil.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti