« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Noua modificare a LSC
23.04.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 246 din 14 aprilie 2009 a fost publicata Legea nr. 88 din 8 aprilie 2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a altor acte normative incidente.

Legea de aprobare aduce cateva modificari.

O parte din modificari nu sunt de substanta, ci tind sa clarifice si sa repare imperfectiunile reglementarii existente.

Se inlatura obligatia crearii comitetului de audit in cadrul consiliului de supraveghere, in cazul societatilor pe actiuni ale caror situatii financiare anuale fac obiectul unei obligatii legale de auditare financiara.

Legea de aprobare inlatura o controversa ivita in practica in legatura cu dispozitiile aplicabile administratorilor societatilor cu raspundere limitata. Astfel, avand in vedere ca textul care prevedea ca „dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile societatilor cu raspundere limitata”, era plasat in alineatul final al unui articol care se referea la societatile comerciale cu asociat unic, o parte a doctrinei s-a orientat spre interpretarea restrictiva. Legea de aprobare curma insa controversa mutand textul citat in cuprinsul unui alt articol care se refera la administrarea societatilor cu raspundere limitata in general, indiferent de numarul de asociati.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD