« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificarea Legii Cetateniei
23.04.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 259 din 21 aprilie 2009 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36 din 15 aprilie 2009 pentru modificarea si completarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991.

Modificarile aduse de ordonanta de urgenta au in vedere prevederile referitoare la redobandirea cetateniei romane. Astfel, fostii cetateni romani care au dobandit cetatenia prin nastere sau adoptie, insa au pierdut-o din motive neimputabile lor sau aceasta cetatenie le-a fost ridicata, precum si descendentii pana la gradul al-III-lea pot redobandi sau li se poate acorda cetatenia romana, la cerere, pastrandu-si cetatenia straina si stabilindu-si domiciliul in tara/mentinandu-l pe cel din tara straina, fara a mai fi necesara indeplinirea conditiei privitoare la cunoasterea limbii romane si la posedarea de notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca. De asemenea, pentru aceasta categorie de persoane a fost inlaturata si conditia referitoare la necesitatea implinirii unui termen de 4 ani de la de la momentul obtinerii dreptului de sedere, cu consecinta ca cererea de redobandire ori de acordare a cetateniei romane poate fi depusa imediat dupa obtinerea dreptului de sedere.

Alte modificari vizeaza componenta Comisiei pentru cetatenie, precum si procedura de solutionare a cererii de redobandire, respectiv de acordare a cetateniei romane, in cazurile mentionate mai sus.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII
 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD