JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

Robert Cazanciuc a organizat o reuniune informală cu omologii săi din Europa


21 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 18 septembrie 2015, un comunicat cu privire la reuniunea informală, organizată de ministrul Robert Cazanciuc, cu miniștrii justiției din Austria, Slovacia, Serbia și Republica Moldova. Pe parcursul reuniunii au avut loc întâlniri în format bilateral și multilateral, organizate la București și Tulcea.

În cadrul discuțiilor, le-a fost prezentat miniștrilor un proiect de reintegrare socială a deținuților finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian. Proiectul, care beneficiază de implicarea multiplului campion olimpic și mondial, Ivan Patzaichin, presupune ‏calificarea în construcții ecologice a mai multor deținuți de la Penitenciarul Tulcea, Secția Chilia, precum și construirea a cinci case ecologice care vor găzdui ateliere în care 70 de deținuți vor fi instruiți să practice meșteșuguri tradiționale.

sulina

Robert Cazanciuc: „Reuniunea a fost un foarte bun prilej pentru discuții pe teme importante care vizează justiția, dar și problemele cu care se confruntă în această perioadă zona central și est-europeană. Este un format informal, în care reunim atât state membre ale Uniunii Europene, cât și state candidate sau state partenere, fiecare împărtășind experiența proprie în domenii cheie. Acest format de discuții creează o foarte bună oportunitate pentru statele candidate la aderare și statele partenere, pentru că pot beneficia de experiența altor state în stabilirea priorităților și pașilor de urmat în vederea aderării la UE sau al consolidării parteneriatului cu Uniunea Europeană România sprijină în mod ferm parcursul european al Republicii Moldova; de asemenea, România sprijină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană. Este în interesul nostru ca aceste state să progreseze cât mai rapid și să fie cât mai repede integrate în marea familie europeană. Problemele la zi nu au permis tuturor statelor invitate să participe, dar acest format va fi continuat și dezvoltat. Prin ”Declarația de la Sulina”, cele cinci state invită toate țările riverane Dunării să dea noi valențe cooperării judiciare și multiculturale. De asemenea, miniștrii prezenți au fost de acord să permanentizăm o formă de cooperare rapidă la care să invităm toate aceste state”.

Wolfgang Brandestetter, ministrul Justiției al Austriei: „Convins fiind că toate problemele cu care se confruntă, acum și în viitor, țările noastre pot fi rezolvate doar prin aplicarea legii și a ‏principiilor umanitare pe baza valorilor noastre europene comune, miniștrii de justiție din țările riverane Dunării declară că se vor întâlni informal, o dată pe an, pentru consolidarea cooperării. Această declarație a fost inspirată de Sulina, oraș situat în Delta Dunării din România, unde în mod tradițional trăiesc împreună, în mod pașnic, oameni de diferite naționalități și religii, respectând demnitatea umană, ceea ce face din această regiune un simbol al păcii, cooperării și solidarității. De aceea, această declarație se numește ”Declarația de la Sulina” și ea trebuie reînnoită în fiecare an de toți miniștrii din țările riverane Dunării”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică