Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Vicepreședintele ICCJ a primit vizita delegației magistraţilor străini în cadrul Programului de schimb al autorităţilor judiciare
21.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității vineri, 18 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea Vicepreşedintelui ÎCCJ, jud. Ionuț Mihai Matei, cu delegaţia magistraţilor străini în cadrul Programului de schimb al autorităţilor judiciare.

La întâlnire a mai participat, din partea Înaltei Curţi, Florentina Guțu, specialist IT, Direcţia Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică. Delegaţia magistraţilor străini a fost compusă din doamna Alice Fertig, Katrin Schwarzburg, Oliver Beer şi Carsten Schwanitz din Germania, Nicola Durante şi Geremia Spinello din Italia, Miguel Angel Cano Romero din Spania, Claire Morice din Franţa şi Renata Turczynowska din Polonia.

În cadrul întâlnirii, jud. Ionuț Matei a prezentat modul de organizare şi funcţionare a departamentelor şi secţiilor instanţei, aspecte legate de mijloacele procedurale de unificare a jurisprudenţei prin mecanismul recursului în interesul legii şi cel al sesizării în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

De asemenea, specialistul IT a prezentat site-ul Instanței Supreme şi aspecte relevante ale programului informatizat ECRIS.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti