Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Vicepreședintele ICCJ a primit vizita delegației magistraţilor străini în cadrul Programului de schimb al autorităţilor judiciare


21 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității vineri, 18 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea Vicepreşedintelui ÎCCJ, jud. Ionuț Mihai Matei, cu delegaţia magistraţilor străini în cadrul Programului de schimb al autorităţilor judiciare.

La întâlnire a mai participat, din partea Înaltei Curţi, Florentina Guțu, specialist IT, Direcţia Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică. Delegaţia magistraţilor străini a fost compusă din doamna Alice Fertig, Katrin Schwarzburg, Oliver Beer şi Carsten Schwanitz din Germania, Nicola Durante şi Geremia Spinello din Italia, Miguel Angel Cano Romero din Spania, Claire Morice din Franţa şi Renata Turczynowska din Polonia.

În cadrul întâlnirii, jud. Ionuț Matei a prezentat modul de organizare şi funcţionare a departamentelor şi secţiilor instanţei, aspecte legate de mijloacele procedurale de unificare a jurisprudenţei prin mecanismul recursului în interesul legii şi cel al sesizării în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

De asemenea, specialistul IT a prezentat site-ul Instanței Supreme şi aspecte relevante ale programului informatizat ECRIS.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii