« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
3 comentarii

ICCJ. RIL admis ref. drepturile de pensie și asigurări sociale cuvenite nevăzătorilor
22.09.2015 | Andrei PAP

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Recurs în interesul legii | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În şedinţa din 21 septembrie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit, a soluţionat un recurs în interesul legii, fiind pronunţată următoarea soluţie:

Prin Decizia nr. 16/2015, ÎCCJ a admis recursul în interesul legii ce a făcut obiectul dosarului nr. 11/2015, statuând că:
”În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 47 alin. 2 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a prevederilor art. 59 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, noţiunea de „nevăzător” se referă exclusiv la cecitatea absolută”.

:: sursa: comunicatul ÎCCJ

Andrei Pap

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “ICCJ. RIL admis ref. drepturile de pensie și asigurări sociale cuvenite nevăzătorilor”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Cecitate absolută… neinspirată exprimare, mai bine îi spuneau completă (după cum subzistă şi cea parţială), că doar nu e vorba despre vreo nulitate sau despre vreo altă chestiune abstractă, ci despre o problemă concretă.

 2. Corneliu HIRJOGHE spune:

  Deși se aseamănă cu nulitatea, totuși clasificarea cecității în absolută și relativă nu aparține Curții, ci este o clasificare medicală.
  Cecitate relativă – cu perceperea mișcării mâinilor și a luminii;
  Cecitate absolută – fără perceperea luminii. (Ordinul nr. 707/2014 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabileşte încadrarea în grad de handicap).
  Este doar o deformare profesională a noastră, a juriștilor, să credem că relativă ori absolută poate fi doar nulitatea…

 3. Corneliu HIRJOGHE spune:

  Ordinul nr. 762/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabileşte încadrarea în grad de handicap.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD