Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Senatul a adoptat un proiect de Lege prin care contractele de credit nu mai sunt considerate titluri executorii
23.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Lege 9, Recuperare creanțe
JURIDICE - In Law We Trust

A se vedea și dezbaterile juridice: Clauze abuzive, franci elvețieni și altele asemenea din 16 februarie 2015, Locuința consumatorului, o fortăreață impenetrabilă? Cauza Kušionová din 10 noiembrie 2014, precum și Clauzele abuzive, un teren pe care consumatorii câștigă (încă prea puțin?) teren din 12 mai 2014. [DEZBATERI.JURIDICE]


Senatul României a adoptat marți, 22 septembrie 2015, un proiect de Lege care prevede abrogarea art. 120 din OUG nr. 99/2006, prin care contractele de credit erau considerate titluri executorii, informeză gandul.info.

Astfel, contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit, nu constituie titluri executorii. Senatorii au adoptat proiectul cu 61 de voturi ”pentru”, două voturi ”împotrivă” şi şapte abţineri.

În expunerea de motive a proiectului de Lege se arată următoarele: „Mii de oameni au fost evacuaţi din locuinţele lor în urma unor executări silite demarate de bănci sau de colectori de creanţe (aceştia din urmă fiinţând şi funcţionând ilegal), fără să li se fi dat şansa unei opoziţii sau a unui apel la hotărârea judecătorului de încuviinţare a executării silite şi fără să li se fi dat şansa de a se pune sub protecţia tribunalului, aşa cum se întâmplă în majoritatea Uniunii Europene”.

Senatorul Cristiana Anghel: „Avem exemplu de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care a stabilit că debitorii care sunt executaţi silit de către bănci ar trebui să aibă dreptul să atace cu apel decizia de încuviinţare a instanţei dacă în contractul de credit există posibile clauze abuzive”.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti