Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Gabriel Oprea participă la ceremonia depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza. UPDATE: Discursul ministrului Gabriel Oprea


25 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Universitaria

25 septembrie 2015: Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității joi, 24 septembrie 2015, discursul ministrului Gabriel Oprea susținut la ceremonia organizată cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

Gabriel Oprea: „Depunerea Jurământului Militar este dovada incontestabilă a maturității, a responsabilității și a hotărârii de a vă începe cariera într-un domeniu pe cât de dificil, pe atât de plin de satisfacții pentru fiecare dintre cei care aleg acest drum, cu credință și patriotism. Ați arătat că sunteți parte a elitei tinerilor din România și că aveți caractere puternice, specifice celor care urmează o carieră în sistemul de securitate națională.
Faptul că Academia de Poliție atrage în fiecare an tineri bine instruiți este semnalul interesului tinerei generații pentru lege și securitate, fundamentat pe o educație sănătoasă. Patriotismul, credința, loialitatea, integritatea sunt valori insuflate de familie şi transformate într-un mod de viață, într-o carieră pe care astăzi v-o asumați pe deplin, prin depunerea Jurământului Militar.
Doresc să le mulțumesc părinților care v-au educat și care v-au dat șansa de a deveni oameni serioși, pe care România şi românii se pot baza.
Securitatea națională este un domeniu în continuă schimbare și care presupune răspunsuri prompte la probleme reale ale societății. De aceea în calitate de vicepremier şi om politic am susţinut şi voi susţine orice demers care are ca scop întărirea acestui domeniu, fie că vorbim de dotări logistice, cadru legal sau beneficii financiare.
Securitatea națională nu este un domeniu al celor care caută un serviciu uşor la stat, ci al celor care, jurând credință României, își pun în pericol viața pentru țară și români.
Avem printre studenții anului I, trei copii ai unor astfel de eroi ai Ministerului Afacerilor Interne, colegi ai noștri care și-au pierdut viața în misiune. Mă refer la studenții Cristina Bărbuia, Andrei Plăcintă și Dan Călin. Pe aceşti tineri îi felicit în mod special pentru că au ales acest drum în viaţă, o alegere care face cinste memoriei părinților lor.
Sunt copii buni, caractere tari, care au trecut peste durerea pierderii unui părinte și le continuă misiunea vremelnic întreruptă.
Înscrierea acestor copii de eroi la Academia de Poliție este o mărturie a solidarității și a spiritului viu de camaraderie ce caracterizează Ministerul Afacerilor Interne, dar și a faptului că în structurile sistemului de ordine publică și securitate națională noi nu lăsăm pe nimeni în urmă.”

Anul acesta, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au depus Jurământul Militar 535 de studenți ai anului I.

***

24 septembrie 2015: Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității miercuri, 23 septembrie 2015, un anunț cu privire la participarea ministrului Gabriel Oprea la ceremonia organizată cu ocazia depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

Ceremonia are loc, joi, 24 septembrie 2015, începând cu ora 10:00 la Academia de Poliție din București.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică