Varia
JURIDICE

Reprezentanți ai sistemului judiciar din Liban în vizită la ICCJ


25 septembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri, 23 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea jud. dr. Livia Doina Stanciu – Preşedintele ICCJ cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din Republica Libaneză.

Delegația oaspeților a fost formată din: Jean Fahed, Preşedintele Curţii de Casaţie şi, totodată, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Liban, E.S. Rana Mokaddem, Ambasador al Libanului la Bucureşti, Samir Hammoud, Procurorul General de pe lângă Curtea de Casaţie din Liban, Ahmad Akram Baasiri, Preşedintele Comitetului de Inspecţie Judiciară Curtea de Casaţie din Liban, Georges Rizk, judecător de instrucţie al Curţii de Casaţie din Liban, Rida Raad, Preşedintele Curţii de Apel a regiunii Libanul de Nord, şi Jean Tannous, magistrat ataşat al Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii din Liban.

Din partea Instanței supreme a mai participat Florentina Guţu, specialist I.T. în cadrul Direcţiei Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică.

Președintele ICCJ a făcut o prezentare a sistemului judiciar din România, cu accent pe organizarea, funcţionarea şi competenţele secţiilor instanţei supreme, a Completelor de 5 judecători, a Completului competent să judece recursul în interesul legii, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, problematica unificării jurisprudenţei, a aplicării legii penale mai favorabile, competenţele judecătorului de drepturi şi libertăţi, ale judecătorului de cameră preliminară, precum şi unele aspecte vizând reforma sistemului judiciar.

În cadrul vizitei, a fost semnată Convenţia de Înfrăţire dintre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România şi Curtea de Casaţie din Liban.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro