Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Reprezentanți ai sistemului judiciar din Liban în vizită la ICCJ
25.09.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri, 23 septembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea jud. dr. Livia Doina Stanciu – Preşedintele ICCJ cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din Republica Libaneză.

Delegația oaspeților a fost formată din: Jean Fahed, Preşedintele Curţii de Casaţie şi, totodată, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Liban, E.S. Rana Mokaddem, Ambasador al Libanului la Bucureşti, Samir Hammoud, Procurorul General de pe lângă Curtea de Casaţie din Liban, Ahmad Akram Baasiri, Preşedintele Comitetului de Inspecţie Judiciară Curtea de Casaţie din Liban, Georges Rizk, judecător de instrucţie al Curţii de Casaţie din Liban, Rida Raad, Preşedintele Curţii de Apel a regiunii Libanul de Nord, şi Jean Tannous, magistrat ataşat al Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii din Liban.

Din partea Instanței supreme a mai participat Florentina Guţu, specialist I.T. în cadrul Direcţiei Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică.

Președintele ICCJ a făcut o prezentare a sistemului judiciar din România, cu accent pe organizarea, funcţionarea şi competenţele secţiilor instanţei supreme, a Completelor de 5 judecători, a Completului competent să judece recursul în interesul legii, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, problematica unificării jurisprudenţei, a aplicării legii penale mai favorabile, competenţele judecătorului de drepturi şi libertăţi, ale judecătorului de cameră preliminară, precum şi unele aspecte vizând reforma sistemului judiciar.

În cadrul vizitei, a fost semnată Convenţia de Înfrăţire dintre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România şi Curtea de Casaţie din Liban.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.