Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Președintele ASF numit în funcția de președinte al ESMA


28 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității vineri, 25 septembrie 2015, un comunicat cu privire la numirea lui Mișu Negrițoiu, președintele ASF, în funcția de președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de Piață din cadrul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA), instituția independentă a UE responsabilă cu reglementarea și supravegherea piețelor de capital.

Decizia a fost luată în cadrul reuniunii de la Paris, din data de 24 septembrie 2015, a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autorității. Comitetul este format din reprezentanţi ai autorităţilor competente în supravegherea pieţei de capital din cadrul UE și beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanțe și economie din mari universități europene și analiști specializați în domeniul piețelor financiare.

Mișu Negrițoiu: „Dezvoltarea unor capacități de excelență în domeniul analizelor de piață și al monitorizării evoluțiilor din sectorul financiar a devenit o cerință esențială pentru exercitarea în mod eficient a rolului de supraveghere a entităților participante și de protejare a consumatorilor, pe măsura provocărilor crescânde din ultimii ani. Eforturile pe care le-am inițiat în acest sens și la nivelul ASF se reflectă deja în coagularea unui corp de profesioniști a cărui capacitate analitică s-a putut vedea atât în Raportul anual al ASF pe 2014, cât și în primul Raport semestrial integrat de prezentare a evoluțiilor de pe cele trei piețe pe care le supraveghem – asigurări, piață de capital și pensii”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică