Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti

Președintele ASF numit în funcția de președinte al ESMA


28 septembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității vineri, 25 septembrie 2015, un comunicat cu privire la numirea lui Mișu Negrițoiu, președintele ASF, în funcția de președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de Piață din cadrul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA), instituția independentă a UE responsabilă cu reglementarea și supravegherea piețelor de capital.

Decizia a fost luată în cadrul reuniunii de la Paris, din data de 24 septembrie 2015, a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autorității. Comitetul este format din reprezentanţi ai autorităţilor competente în supravegherea pieţei de capital din cadrul UE și beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanțe și economie din mari universități europene și analiști specializați în domeniul piețelor financiare.

Mișu Negrițoiu: „Dezvoltarea unor capacități de excelență în domeniul analizelor de piață și al monitorizării evoluțiilor din sectorul financiar a devenit o cerință esențială pentru exercitarea în mod eficient a rolului de supraveghere a entităților participante și de protejare a consumatorilor, pe măsura provocărilor crescânde din ultimii ani. Eforturile pe care le-am inițiat în acest sens și la nivelul ASF se reflectă deja în coagularea unui corp de profesioniști a cărui capacitate analitică s-a putut vedea atât în Raportul anual al ASF pe 2014, cât și în primul Raport semestrial integrat de prezentare a evoluțiilor de pe cele trei piețe pe care le supraveghem – asigurări, piață de capital și pensii”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro