Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Ministerul Justiției a primit vizita unei delegații formată din reprezentanți ai sistemului de justiție din Liban


28 septembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 25 septembrie 2015, un comunicat cu privire la vizita unei delegații formată din reprezentanți ai sistemului de justiție din Liban.

Alin Lucian Antochi, secretar de stat, a primit delegația condusă de E.S. Judecător Jean Daoud Fahed, Președintele Curții de Casație și al Consiliului Superior al Magistraturii, și formată din: E.S. Judecător Samir Hammoud, Procuror General, E.S. Judecător Ahmad Akram Baasiri, Președintele Inspecției Judiciare, E.S. Judecător Rida Raad, Președintele Curții de Apel al Libanului de Nord, E.S. Judecător Georges Rizk, Judecător de instrucție, E.S. Judecător Jean Tannous, Secretar magistrat al Consiliului Superior al Magistraturii.

Discuțiile au avut în vedere cu precădere structura sistemului judiciar din România, relaţiile dintre puterea judecătorească şi celelalte puteri în stat, rolul şi atribuţiile Ministerului Justiţiei raportate la Consiliul Superior al Magistraturii, la instanţe şi parchete, informatizarea instanţelor de judecată, activitatea în domeniul penitenciar şi alte măsuri privind reforma sistemelor juridice şi judiciare din cele două state.

Jean Daoud Fahed: „În Liban a fost declanşat un proces de modernizare a instanţelor, sens în care au fost organizate vizite de studiu în cadrul mai multor ţări din Europa pentru analizarea modelelor de funcţionare a puterii judecătoreşti. Vizita din România a fost una fructuoasă din acest punct de vedere şi sperăm să fie începutul unui schimb de experienţă mai susţinut pe viitor”.

Alin Lucian Antochi: „Cunoscând complexitatea măsurilor necesare pentru reformarea şi modernizarea sistemului judiciar, vă invităm să reveniţi în România, pentru a dezvolta aceste aspecte şi pentru a beneficia de expertiza dobândită de partea română”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică