Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției a primit vizita unei delegații formată din reprezentanți ai sistemului de justiție din Liban


28.09.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 25 septembrie 2015, un comunicat cu privire la vizita unei delegații formată din reprezentanți ai sistemului de justiție din Liban.

Alin Lucian Antochi, secretar de stat, a primit delegația condusă de E.S. Judecător Jean Daoud Fahed, Președintele Curții de Casație și al Consiliului Superior al Magistraturii, și formată din: E.S. Judecător Samir Hammoud, Procuror General, E.S. Judecător Ahmad Akram Baasiri, Președintele Inspecției Judiciare, E.S. Judecător Rida Raad, Președintele Curții de Apel al Libanului de Nord, E.S. Judecător Georges Rizk, Judecător de instrucție, E.S. Judecător Jean Tannous, Secretar magistrat al Consiliului Superior al Magistraturii.

Discuțiile au avut în vedere cu precădere structura sistemului judiciar din România, relaţiile dintre puterea judecătorească şi celelalte puteri în stat, rolul şi atribuţiile Ministerului Justiţiei raportate la Consiliul Superior al Magistraturii, la instanţe şi parchete, informatizarea instanţelor de judecată, activitatea în domeniul penitenciar şi alte măsuri privind reforma sistemelor juridice şi judiciare din cele două state.

Jean Daoud Fahed: „În Liban a fost declanşat un proces de modernizare a instanţelor, sens în care au fost organizate vizite de studiu în cadrul mai multor ţări din Europa pentru analizarea modelelor de funcţionare a puterii judecătoreşti. Vizita din România a fost una fructuoasă din acest punct de vedere şi sperăm să fie începutul unui schimb de experienţă mai susţinut pe viitor”.

Alin Lucian Antochi: „Cunoscând complexitatea măsurilor necesare pentru reformarea şi modernizarea sistemului judiciar, vă invităm să reveniţi în România, pentru a dezvolta aceste aspecte şi pentru a beneficia de expertiza dobândită de partea română”.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro