« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Studenții români cer înăsprirea sancțiunilor pentru faptele de corupție și plagiat din mediul universitar
29.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Dreptul proprietatii intelectuale, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a dat publicității duminică, 27 septembrie 2015, un comunicat cu privire la problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ superior în acest moment: corupția și subfinanțarea.

ANOSR atrage atenția asupra obiectivelor stabilite de studenți pentru anul universitar 2015-2016. Printre acestea se numără: eradicarea faptelor de corupție din mediul universitar, o mai bună finanțare, funrizarea unor servicii educaționale de calitate, burse acordate într-un număr suficient și care să acopere cheltuielile lunare de cazare și masă, locuri de cazare suficiente, condiții decente de trai și studiu, o mai bună dotare a laboratoarelor și a sălilor de studiu.

Studenții români pun accentul pe faptele de corupție din mediul universitar, tot mai dese în ultima perioadă, motiv pentru care solicită sancțiuni mult mai aspre pentru cei care încalcă legislația în vigoare. De asemenea, consideră că este nevoie de o mai mare preocupare a instituțiilor din domeniul educației pentru a combate și sancționa fenomenul plagiatului. Furtul intelectual nu trebuie tolerat, iar cei care comit astfel de fapte trebuie sancționați deosebit de aspru și excluși imediat din comunitățile universitare. De asemenea, pentru combaterea actelor de corupție din universități este necesară și derularea unor campanii eficiente de prevenire și informare a tuturor actorilor din sistem, precum și de o implicare și o cooperare mai intensă între instituțiile centrale și locale din domeniul educațional.

ANOSR reamintește și de problema finanțării insuficiente a sistemului de învățământ, așteptând ca Legea Bugetului de Stat pentru anul 2016 să aducă creșteri semnificative a finanțării educației, prin respectarea articolului 8 din Legea Educației Naționale care prevede alocarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut pentru educației și prin creșterea alocării fondurilor către capitolele bugetare deficitare din acest domeniu.

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD