Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Respectarea principiului disponibilității


29 septembrie 2015 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: ÎCCJ Jurisprudență curentă, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că prima instanță nu a încălcat principiul disponibilității atunci când s-a pronunțat asupra capătului de cerere având ca obiect anularea certificatului de atestare a dreptului de proprietate, în sensul respingerii acestuia, în condițiile în care din ”precizarea” la acțiune invocată de recurentă nu rezultă cu claritate dacă actul procesual de dispoziție constând în renunțarea la judecata cererii de anulare a certificatului de atestare a dreptului de proprietate aparține reclamantei, atât timp cât nu au fost inserate elementele de identificare ale reprezentanților legali ai societății și nici nu a fost prezentat un mandat special pentru renunțarea la judecată acordat avocatului desemnat în cauză. (Decizia civilă nr. 491 din 4 februarie 2014 pronunţată în recurs de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare certificat de atestare a dreptului de proprietate)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro