Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis la deschiderea oficială a anului universitar în cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai”
29.09.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Administrația Prezidențială a dat publicității luni, 28 septembrie 2015, mesajul Președintelui Klaus Iohannis, transmis cu ocazia deschiderii oficiale a anului universitar 2015-2016 în cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca şi a manifestărilor dedicate aniversării a 20 de ani de existenţă a liniei de studii în limba germană.

Discursul integral:

„Domnule Rector,
Distinşi profesori,
Dragi studenți,
Doamnelor și domnilor,

Cu ocazia deschiderii anului universitar şi a manifestărilor prilejuite de aniversarea a 20 de ani de existenţă a liniei de studii în limba germană la Universitatea „Babeș-Bolyai”, daţi-mi voie să vă adresez câteva cuvinte. Respectul față de Universitatea dumneavoastră de tradiţie şi înaltă ţinută academică își are fundamentul în însăși calitatea actului educațional oferit studenților, din rândul cărora am avut bucuria de a face parte și eu.

Am lansat la începutul anului şcolar invitaţia la o amplă consultare publică pe tema educaţiei. Sunt încrezător în contribuţiile comunităţii academice din care faceţi parte la construirea unei viziuni moderne, predictibile și pe termen lung asupra sistemului educațional, care să se materializeze într-un cadru legislativ adecvat şi stabil. Îmi doresc să oferim universităţilor, profesorilor, studenților, elevilor, părinților și societății în ansamblu sentimentul de stabilitate și încredere, normalitatea așteptată de mult prea mult timp. Vreau să contribuim toți: școli, licee, universități, institute de cercetare, experți și practicieni, autorități publice și mediu privat, politicieni și societate civilă, pentru a reclădi sistemul de învăţământ românesc, în acord cu aşteptările societăţii şi în deplină concordanţă cu cerinţele unei pieţe a muncii dinamice şi competitive.

Domnule Rector,
Distinşi profesori,

Faptul că în acest an aniversăm 20 de ani de existență a liniei de studii în limba germană demonstrează, încă o dată, rolul universităților în conservarea identității culturale a minorităților din România și în asigurarea dreptului egal la educație pentru toți cetățenii săi. Vă felicit pentru caracterul multicultural, plurilingvistic și multiconfesional al Universității „Babeș-Bolyai”. Diversitatea se cuvine apărată și promovată, ea fiind de altfel o valoare fundamentală a Europei unite.

Dragi studenți ai Universității „Babeș-Bolyai”,

Vă urez un an universitar bogat în realizări, alături de colegi responsabili față de propria formare și de profesori care să vă inspire. Clujul este un oraş universitar în care nu vă lipsesc oportunitățile de a vă implica în activități de voluntariat și proiecte inovatoare, culturale sau profesionale. Mă bucur să remarc existența unor organizații studențești puternice, implicate activ în reprezentarea intereselor studenților, dar și în demersurile de promovare și dezvoltare a comunității lor academice. Cred că parteneriatul între studenți și dascăli este fundamental pentru viitorul instituțiilor de învățământ superior din România.

Doamnelor și domnilor,

Vă asigur de înalta prețuire ce o port Universității „Babeș-Bolyai”, a cărei tradiție și performanță au rămas constante în fața tuturor provocărilor. Mult succes în noul an universitar!”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.