Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

ANPC. Comercianții de băuturi răcoritoare, controlaţi
29.09.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Media & Publicitate
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dat publicității luni, 28 septembrie 2015, un comunicat cu privire la acțiunea de control pentru verificarea conformității si modului de etichetare, prezentare și publicitate a băuturilor răcoritoare, a sucurilor și nectarurilor de fructe.

Autoritatea a controlat 708 operatori economici (55 distribuitori, 622 magazine, 23 stații benzină și 8 producători), din care la un număr de 469 dintre aceștia (peste 66%) au fost constatate deficiențe. De asemenea, a fost verificată o cantitate de 504.000 litri produse (31.000 litri sucuri, 9.600 litri nectaruri și 463.400 litri băuturi răcoritoare), din care cca 64.000 litri, reprezentând 12,7 % din cantitatea controlată (1.200 litri sucuri, 300 litri nectaruri și 62.500 mii litri băuturi răcoritoare), nu se încadrau în prevederile legale în vigoare privind protecția consumatorilor.

Agenții ANPC au dispus oprirea temporară de la comercializare a 39.200 litri de băuturi răcoritoare, nectaruri și sucuri din fructe în valoare de 75.000 lei până la remedierea neconformităților constatate, oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a 4,300 litri de băuturi răcoritoare, nectaruri și sucuri din fructe în valoare de circa 8.000 lei, care erau improprii consumului uman și aplicarea de 487 sancțiuni contravenționale, din care 308 amenzi în valoare de 864.950 lei și 179 avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti