ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Interviuri | Interviuri VIDEO
Alina MATEI

Alina MATEI

Senior Editor JURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Rodica Aida Popa: Semnarea Cartei interprofesionale este un început de drum frumos

30.09.2015 | Ioana LIVESCU
Newsletter
Instagram
Facebook

Interviu acordat în cadrul conferinței Dialogul interprofesional între judecători, procurori şi avocaţi – necesitate în consolidarea Justiţiei în societatea democratică în România / 23 septembrie 2015, București.

Ioana Livescu: Bună ziua, doamna judecător! Considerați semnarea Cartei un sfârșit de drum pentru proiectul derulat în ultimul an sau un început de drum pentru o nouă etapă, un nou proiect comun între judecători, procurori și avocați?

Rodica Aida Popa: Semnarea solemnă a Cartei interprofesionale între judecători, procurori, avocați este un început de drum foarte frumos și constructiv, din perspectiva intrării în dialogul interprofesional și al procurorilor. Carta interprofesională este un document programatic pentru profesiile noastre și, mai mult decât atât, este prima Cartă care se semnează la nivelul sistemului judiciar, la un moment istoric, după 25 de ani de la Revoluția din decembrie. Ea vine să consolideze, într-un mod fericit, dialogul între profesiile juridice, și să dea justițiabilului un plus de încredere pe care chiar noi îl clădim prin acest model de dialog.

Ioana Livescu: Comunicarea interprofesională poate să aplaneze conflictele apărute în ultimii ani, între profesii?

Rodica Aida Popa: Desigur. Dialogul interprofesional este de esența unei societăți democratice pentru că numai prin a comunica, a dialoga putem atenua orice altfel de disfuncție interprofesională și, evident, a da posibilitatea de a construi noi modalități de comunicare.

Ioana Livescu: Cum credeți că se va desfășura proiectul în continuare, dacă vor fi tot atâtea conferințe cum au fost până acum?

Rodica Aida Popa: La acest moment, este puțin predictibil a vedea câte conferințe vor fi necesare pentru a găsi cele mai multe modalități de dialog interprofesional și, bineînțeles, pentru scopul de a elabora bune practici. Viitorul este deschis atâta timp cât oamenii cred că acest dialog poate fi construit.

Ioana Livescu: Vă mulțumesc!

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate