Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law

Ioana Stanca Gidro: Vom face întâlniri cu judecătorii și avocații, cu speranța că vom reuși să îi aducem și pe procurori la masa discuțiilor


5 octombrie 2015 | Alina MATEI, Ioana LIVESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Interviuri, SELECTED

Interviu acordat în cadrul conferinței Dialogul interprofesional între judecători, procurori şi avocaţi – necesitate în consolidarea Justiţiei în societatea democratică în România / 23 septembrie 2015, București

Alina Matei: Bună ziua!

Ioana Stanca Gidro: Bună ziua!

Alina Matei: Clujul este fruntaș în organizarea de manifestări dedicate comunicării dintre judecători, procurori și avocați, nu de ieri, de azi, ci de ani de zile. Doamna avocat, spuneți-ne, veți continua aceste manifestări, aceste conferințe, seminarii, cursuri?

Ioana Stanca Gidro: Bineînțeles că vom continua. Acum cu atât mai mult că avem și Avizul nr. 16, noi am început cu mult înainte de existența lui, respectiv acum vreo 6 ani. Avem deja programată, în principiu, următoarea întâlnire în luna octombrie, am întrerupt pe perioada de vacanță, și vom continua întâlnirile pe care le facem cu doi conferențiari universitari, un psiholog și un expert în comunicare. Vom face întâlniri cu judecătorii și avocații, cum am făcut și până acum, cu speranța că vom reuși să îi aducem și pe procurori la masa discuțiilor.

Alina Matei: Colega mea, Ioana Livescu, o să vă adreseze o întrebare legată de INPPA-Cluj pe care îl conduceți de ani de zile.

Ioana Livescu: Bună ziua! Se insistă, la INPPA, pe comunicarea interprofesională între judecători, procurori și avocați?

Ioana Stanca Gidro: Nu se insistă în mod deosebit, există modulul de organizare a profesiei și de organizare a celorlalte profesii juridice, colegii de acolo pun în discuție și aceste aspecte, dar acum cred că mi-ați dat o idee și s-ar putea să facem chiar niște cursuri speciale pe această temă, pentru că noi am început, deja, în această toamnă, un modul extracurricular, în sensul că anul I – care nu are decât partea de organizare – va face și o parte de procedură penală, legată de modul de aplicare a noului Cod, pentru că, practic, la noi, toți stagiarii sunt obligați să facă oficiile, să facă asistența judiciară, și ajung la modulul de procedură penală abia spre sfârșitul anului II. Deci, noi am început cu acest modul în afara programei și mi-ați dat o idee, probabil că – dacă colegii din conducerea Centrului Teritorial vor fi de acord – o să facem și câteva ore, în plus, pe această temă.

Ioana Livescu: Vă mulțumesc!

Alina Matei: Vă mulțumesc tare mult, doamna Stanca!

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică