BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PT Braşov. Dare de mită, complicitate la dare de mită. Trimitere în judecată
02.10.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

 
Competition Law

PT Braşov. Dare de mită, complicitate la dare de mită. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
B. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită;
L. A. L., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 28-30 august 2014, inculpata L. A. L. s-a deplasat în repetate rânduri la domiciliul martorului denunţător, decan al Facultăţii de Medicină din Braşov şi titular al disciplinei „obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să poarte o discuţie cu acesta, promiţându-i, la data de 30 august 2014, suma de 1.000 euro, în schimbul promovării fiului său, inculpatul B. A., la examenul de specialitate „obstetrică-ginecologie” pe care urma să-l susţină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014.
La data de 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul B. A., împreună cu mama sa, s-a deplasat la locuinţa aceluiaşi martor denunţător şi a lăsat acestuia în cutia poştală un plic ce conţinea suma de 3.000 lei, în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunţător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.