Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT Braşov. Dare de mită, complicitate la dare de mită. Trimitere în judecată


2 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

PT Braşov. Dare de mită, complicitate la dare de mită. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
B. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită;
L. A. L., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 28-30 august 2014, inculpata L. A. L. s-a deplasat în repetate rânduri la domiciliul martorului denunţător, decan al Facultăţii de Medicină din Braşov şi titular al disciplinei „obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să poarte o discuţie cu acesta, promiţându-i, la data de 30 august 2014, suma de 1.000 euro, în schimbul promovării fiului său, inculpatul B. A., la examenul de specialitate „obstetrică-ginecologie” pe care urma să-l susţină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014.
La data de 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul B. A., împreună cu mama sa, s-a deplasat la locuinţa aceluiaşi martor denunţător şi a lăsat acestuia în cutia poştală un plic ce conţinea suma de 3.000 lei, în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunţător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro