« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Conflict de interese
05.10.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudența ÎCCJ | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, față de prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 și ale art. 75 din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, reclamantul, având calitatea de consilier local, s-a aflat în conflict de interese, în condițiile în care a participat la aprobarea unor hotărâri ale consiliului local prin care s-a decis închirierea prin licitație publică a unor bunuri aparținând domeniului public și privat al orașului către o societate la care acesta era acționar. Înalta Curte a precizat că, în această situație, partea avea un interes personal de natură patrimonială care ar fi putut să-i influențeze îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor ce îi reveneau în calitate de consilier local, neavând nicio relevanță juridică susținerile reclamantului, în sensul că departamentul de specialitate din cadrul primăriei a stabilit chiria pentru spațiul litigios și că a fost organizată licitație publică pentru atribuirea folosinței acestui spațiu comercial. (Decizia nr. 451 din 31 ianurie 2014 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare raport de evaluare ANI)

Corina Cioroabă

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD