Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Reînnoirea parțială a CJUE și intrarea în funcție a unui nou membru al TUE. Ședința solemnă – 7 octombrie 2015


06.10.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicității luni, 5 octombrie 2015, un comunicat cu privire la reînnoirea parțială a Curții de Justiție și intrarea în funcție a unui nou membru al Tribunalului Uniunii Europene.

Prin deciziile din 24 septembrie 2014, din 1 aprilie 2015 și din 16 septembrie 2015, reprezentanții guvernelor statelor membre au reînnoit, pentru perioada 7 octombrie 2015 – 6 octombrie 2021, mandatul a doisprezece judecători ai Curții de Justiție, și anume: Lars Bay Larsen, François Biltgen, Marko Ilešič și Endre Juhász, Küllike Jürimäe, Koen Lenaerts, Siniša Rodin, Allan Rosas și Marek Safjan, Rosario Silva de Lapuerta, Daniel Šváby și jud. dr. Camelia Toader.

Prin decizia din 16 septembrie 2015, au fost numiți judecători la Curtea de Justiție, pentru perioada 7 octombrie 2015 – 6 octombrie 2021, Eugene Regan, în locul lui Aindrias Ó Caoimh, și Michail Vilaras, în locul lui Vassilios Skouris.

Prin decizia din 1 aprilie 2015, reprezentanții guvernelor statelor membre au reînnoit, pentru perioada 7 octombrie 2015 – 6 octombrie 2021, mandatul a doi avocați generali ai Curții de Justiție, și anume Juliane Kokott și Eleanor Sharpston.

Prin deciziile din 1 aprilie 2015, din 15 iunie 2015 și din 16 septembrie 2015, au fost numiți avocați generali la Curtea de Justiție, pentru perioada 7 octombrie 2015 – 6 octombrie 2021, Michal Bobek, Henrik Saugmandsgaard Øe[1] și Manuel Campos Sánchez-Bordona, acesta din urmă în locul lui Pedro Cruz Villalón.

A fost numit judecător la Tribunal, prin decizia din 16 septembrie 2015, Ian Stewart Forrester în locul lui Nicholas James Forwood pentru perioada rămasă din mandatul acestuia, și anume 1 octombrie 2015 – 31 august 2019.

La 7 octombrie 2015 va avea loc o ședință solemnă a Curții de Justiție, cu ocazia, pe de o parte, a încetării funcțiilor și a plecării lui Aindrias Ó Caoimh, a lui Pedro Cruz Villalón, a lui Niilo Jääskinen[2], a lui Nicholas James Forwood și a lui Vassilios Skouris și, pe de altă parte, a depunerii jurământului și a intrării în funcție a noilor membri ai instituției.

Ceremonia va fi retransmisă în direct la data de 7 octombrie 2015, începând cu ora 16:15, și poate fi urmărită aici.


[1] Prin Decizia 2013/336/UE a Consiliului din 25 iunie 2013 privind majorarea numărului de avocați generali ai Curții de Justiție a Uniunii Europene (JO L 179, 19.6.2013, p. 92), numărul avocaților generali a fost majorat de la nouă la unsprezece, cu efect din 7 octombrie 2015. Posturile atribuite lui Bobek și lui Saugmandsgaard Øe corespund celor două noi posturi de avocați generali.
[2] Avocatul general care îi va succeda lui Jääskinen va intra în funcție ulterior. Acesta va fi de naționalitate bulgară, în conformitate cu principiul rotației.


Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro