Dreptul securităţii sociale

Măsurile dispuse la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Tileagd, în urma anchetei Avocatului Poporului
06.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Poporului a dat publicității vineri, 2 octombrie 2015, un comunicat, semnat de Matei Vîrtosu – Purtător de cuvânt, cu privire la măsurile recomandate de Ombudsman-ul României în urma anchetei desfășurate la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Tileagd, judeţul Bihor.

Avocatul Poporului a efectuat o anchetă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Tileagd, judeţul Bihor ca urmare a informațiilor prezentate în mass-media, potrivit cărora minorii din Centrul Şcolar au fost agresaţi atât verbal cât şi fizic de către supraveghetori, care îi lăsau chiar să se bată între ei.

Ombudsman-ul României a recomandat directorului centrului să dispună măsuri pentru sancţionarea disciplinară a persoanelor care aveau atribuţii de supraveghere la momentul săvârşirii evenimentului. Directorului centrului i s-a mai recomandat completarea schemei de personal cu numărul de angajaţi necesari, pentru o mai bună supraveghere a beneficiarilor centrului aflaţi în regim de internat şi instruirea personalului pentru prevenirea unor evenimente similare.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Tileagd a transmis, în 11 septembrie 2015, o adresă prin sunt aduse la cunoştinţă măsurile adoptate:
– depunerea unei cereri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, prin care s-a solicitat numirea unui Director adjunct care să răspundă de procesul instructiv-educativ după-amiaza (orele 14:00-18:00), cerere soluţionată prin numirea dlui. profesor Kelemen Iuliu în funcţia de Director adjunct, începând cu 1 septembrie 2015;
– cele trei cadre didactice implicate în eveniment au fost sancţionate cu avertisment scris, în urma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 27 iulie 2015;
– începând cu data de 1 septembrie 2015, în urma unui orar stabilit, toţi instructorii de educaţie extraşcolară şi supraveghetorii de noapte vor fi instruiţi de Metodişti, de către conducerea şcolii şi de către şeful Poliţiei Locale Tileagd.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti