BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Postare a Premierului pe Facebook aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său

07.10.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității marți, 6 octombrie 2015, un comunicat cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar în raport de afirmaţiile lui Victor Viorel Ponta, prim ministru al României.

Plenul CSM a constatat că afirmaţiile lui Victor Viorel Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în data de 17 septembrie 2015, referitoare la activitatea procurorului DNA care a instrumentat cauza în care a fost trimis în judecată, sunt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Primul ministru a postat pe site-ul de socializare următorul mesaj: „…singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani.” Postarea acreditează ideea că procurorii DNA instrumentează cauze penale într-o manieră abuzivă, fără respectarea dispoziţiilor legale în materie penală, din dorinţa de ascensiune profesională, transmiţând opiniei publice un mesaj compromiţător legat de profesionalismul procurorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Plenul a apreciat că afirmaţiile lui Victor Viorel Ponta depăşesc limitele admisibile ale discursului public politic şi ale libertăţii de exprimare, aduc atingere principiului separaţiei puterilor în stat şi  independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week