Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Postare a Premierului pe Facebook aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său


07.10.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității marți, 6 octombrie 2015, un comunicat cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar în raport de afirmaţiile lui Victor Viorel Ponta, prim ministru al României.

Plenul CSM a constatat că afirmaţiile lui Victor Viorel Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în data de 17 septembrie 2015, referitoare la activitatea procurorului DNA care a instrumentat cauza în care a fost trimis în judecată, sunt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Primul ministru a postat pe site-ul de socializare următorul mesaj: „…singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani.” Postarea acreditează ideea că procurorii DNA instrumentează cauze penale într-o manieră abuzivă, fără respectarea dispoziţiilor legale în materie penală, din dorinţa de ascensiune profesională, transmiţând opiniei publice un mesaj compromiţător legat de profesionalismul procurorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Plenul a apreciat că afirmaţiile lui Victor Viorel Ponta depăşesc limitele admisibile ale discursului public politic şi ale libertăţii de exprimare, aduc atingere principiului separaţiei puterilor în stat şi  independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti