Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Impactul calificării profesiei de avocat ca activitate independentă


9 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității miercuri, 7 octombrie 2015, în Buletinul Informativ al Consiliului și Comisiei Permanente UNBR nr. 6/2015, Hotărârea Consiliului UNBR nr. 4/2015.

Având în vedere dezbaterile din Comisia Permanentă din data de 4 septembrie 2015 şi din Consiliul UNBR din data de 5 septembrie 2015 privind efectele și măsurile ce ar trebui implementate în profesia de avocat ca urmare a dispozițiilor din Legea nr. 187/2015 de aprobarea a OUG nr. 6/2015, relative la criteriile de calificare a activității de avocat, din punct de vedere fiscal, ca activitate independentă
Ţinând cont de punctul de vedere al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (în continuare, INPPA), care a făcut obiectul analizei,
În baza prevederilor art. 66 lit. s) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul UNBR, întrunit în şedinţa din 5 septembrie 2015,
HOTĂRĂŞTE:
Art. 1. (1) Se aprobă constituirea unui grup de lucru coordonat de domnul avocat dr. Ion Dragne şi format din domnii avocaţi consilieri: dr. Dan Oancea, Aurel Despa, Ioan Rus şi dr. Ştefan Naubauer, lista putând fi completată la cerere.
(2) Grupul de lucru are ca sarcină evaluarea impactului legislaţiei sus menţionate în ce priveşte profesia de avocat şi propunerea căilor de urmat.
(3) Coordonatorul grupului de lucru va prezenta un raport la fiecare şedinţă a Consiliului UNBR şi a Comisiei Permanente, până la finalizarea activităţii sale.
Art. 2. (1) Grupul de lucru va avea la dispoziție materialele menționate în preambulul hotărârii, care vor fi comunicare membrilor prin grija secretarului general al UNBR.
(2) În desfăşurarea activităţii sale, Grupul de lucru va putea conlucra, dacă apreciază că este necesar, cu specialişti în domeniu, propuşi de către INPPA, care pot fi remuneraţi, şi cu avocaţi din cadrul Baroului Bucureşti, unde s-a constituit o comisie asemănătoare.
(3) Remuneraţia aprobată pentru specialiştii la care va apela Grupul de lucru va fi asigurată din bugetul UNBR.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii