Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Noul vicepreședinte al CJUE
09.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicității joi, 8 octombrie 2015, un comunicat cu privire la alegerea noului vicepreședinte al Curții.

Comunicatul integral:

Antonio Tizzano a fost ales vicepreședinte al Curții de Justiție a Uniunii Europene.

În urma reînnoirii parțiale a membrilor Curții de Justiție[1], domnul Antonio Tizzano a fost ales vicepreședinte al Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru perioada cuprinsă între 8 octombrie 2015 și 6 octombrie 2018. El îi succede în această funcție domnului Koen Lenaerts, ales președinte al Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Curriculum vitae al domnului Antonio Tizzano:
Născut în 1940; profesor de drept al Uniunii Europene la Universitatea „La Sapienza”, Roma; profesor la universitățile „Istituto Orientale” (1969-1979) și „Federico II” din Napoli (1979-1992), la Universitatea din Catania (1969-1977) și la Universitatea din Mogadiscio (1967-1972); avocat la Curtea de Casație italiană; consilier juridic la Reprezentanța Permanentă a Republicii Italiene pe lângă Comunitățile Europene (1984-1992); membru al delegației italiene la negocierile de aderare a Regatului Spaniei și a Republicii Portugheze la Comunitățile Europene, la negocierile pentru Actul Unic European și pentru Tratatul privind Uniunea Europeană; autor a numeroase lucrări publicate, printre care „Comentarii la tratatele europene” și „Codurile Uniunii Europene”; fondator și director, începând cu anul 1996, al revistei Il Diritto dell’Unione Europea; membru în comitetele de conducere sau de redacție ale mai multor reviste juridice; raportor la numeroase congrese internaționale; conferințe și cursuri în cadrul mai multor instituții internaționale, printre care Academia de Drept Internațional de la Haga (1987); membru al grupului de experți independenți desemnat să examineze situația financiară a Comisiei Comunităților Europene (1999); avocat general la Curtea de Justiție în perioada cuprinsă între 7 octombrie 2000 și 3 mai 2006; judecător la Curtea de Justiție începând cu 4 mai 2006; vicepreședinte al Curții de Justiție a Uniunii Europene începând cu 8 octombrie 2015.


[1] Reînnoirea parțială a CJUE și intrarea în funcție a unui nou membru al TUE.


Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti