Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Reprezentanții MJ au participat la conferința privind prevenirea radicalizării în sistemele corecționale
09.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 8 octombrie 2015, un comunicat cu privire la Conferința internațională cu tema „Prevenirea radicalizării în sistemele corecționale – Statut și schimb de bune practici” organizată de către Departamentul Serviciilor Corecționale din Norvegia, desfășurată în perioada 6-7 octombrie 2015

La eveniment a participat si o delegație din Romania, din care au făcut parte reprezentanți ai Direcției Naționale de Probațiune și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Conferința a constituit o oportunitate majoră pentru specialiștii români de a intra în contact cu experți internaționali, de a se informa cu privire la demersurile întreprinse la nivel internațional în domeniu, îndeosebi asupra mecanismelor care pot fi folosite pentru a identifica și preveni fenomenul de radicalizare. În cadrul conferinței, au fost abordate teme precum: mecanismele folosite pentru a detecta și a preveni procesele de radicalizare în penitenciare și în sistemele de probațiune și rolul închisorilor și al sistemelor de probațiune în prevenirea radicalizării. De asemenea, în cadrul Conferinței au fost prezentate standardele emise de Consiliul Europei, respectiv Recomandările și Rezoluțiile în domeniul probațiunii, precum și principiile de bază în materia prevenirii radicalizării cuprinse în Ghidul privind rolul pe care îl pot juca sistemele penitenciare și de probațiune în soluționarea problemei radicalizării și a extremismului violent („Guidelines on the role prison and probation services can play in dealing with radicalisation and violent extremism”) document elaborat de către Direcția Generală Drepturile Omului și Stat de Drept din cadrul Consiliului Europei.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti