Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

Norme privind aplicarea Programului naţional de dezvoltare locală


12 octombrie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Infrastructură, Noutăți legislative

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 752 din data de 8 octombrie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1851/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală.

Potrivit normelor, Programul naţional de dezvoltare locală este un program multianual, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, în conformitate cu reglementările cuprinse în Planul de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a – Reţeaua de localităţi, aprobat prin Legea nr. 351/2001.

Programul este compus din următoarele subprograme:
– Subprogramul ”Modernizarea satului românesc”;
– Subprogramul ”Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”;
– Subprogramul ”Infrastructură la nivel judeţean”.

Normele precizează care sunt unităţile administrativ-teritoriale considerate eligibile, obiectivele de investiţii care pot fi finanţate în cadrul Programului, categoriile de lucrări pentru obiectivele de investiţii, categoriile de cheltuieli care se pot finanţa prin Program de la bugetul de stat şi de la bugetul local, modul de acordare a sumei care se acordă de la bugetul de stat pentru finanţarea obiectivelor de investiţii prin Program, răspunderea şi obligaţiile beneficiarilor, atribuţiile Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de ordonator principal de credite etc.

 Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică