Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

Norme privind aplicarea Programului naţional de dezvoltare locală
12.10.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Infrastructură, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 752 din data de 8 octombrie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1851/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală.

Potrivit normelor, Programul naţional de dezvoltare locală este un program multianual, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, în conformitate cu reglementările cuprinse în Planul de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a – Reţeaua de localităţi, aprobat prin Legea nr. 351/2001.

Programul este compus din următoarele subprograme:
– Subprogramul ”Modernizarea satului românesc”;
– Subprogramul ”Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”;
– Subprogramul ”Infrastructură la nivel judeţean”.

Normele precizează care sunt unităţile administrativ-teritoriale considerate eligibile, obiectivele de investiţii care pot fi finanţate în cadrul Programului, categoriile de lucrări pentru obiectivele de investiţii, categoriile de cheltuieli care se pot finanţa prin Program de la bugetul de stat şi de la bugetul local, modul de acordare a sumei care se acordă de la bugetul de stat pentru finanţarea obiectivelor de investiţii prin Program, răspunderea şi obligaţiile beneficiarilor, atribuţiile Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de ordonator principal de credite etc.

 Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti