Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Executor judecătoresc reținut pentru evaziune fiscală și abuz în serviciu. UPDATE: Arest la domiciliu


10 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal, Dreptul penal al afacerilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

UPDATE: Judecătorii Curții de Apel București au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului C. I. I. și au dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, informează dcnews.ro.

***

PCA Bucureşti. Evaziune fiscală, abuz în serviciu. Reținere, control judiciar.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C. I. I. – executor judecătoresc şi faţă de inculpaţii G. F., G. C. şi M. L. – administratori statutari şi de fapt ai SC E.C. SRL, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Cei patru inculpaţi au fost reţinuţi la data de 8 octombrie 2015, faţă de inculpaţii G. F., G. C. şi M. L. fiind dispusă măsura controlului judiciar. Inculpatul C. I. I. a fost prezentat, la data de 8 octombrie, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că societatea civilă profesională de executori judecătoreşti în cadrul căreia funcţiona inculpatul C. I. I. a convenit cu reprezentanţii creditoarei SC E.C. SRL – societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflată în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.
Totodată, din probele administrate până în prezent, a mai rezultat că inculpatul C. I. I., în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al SC E.C. SRL, cu toate că, la momentul respectiv, firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro