Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Robert Cazanciuc a participat la Consiliul JAI
12.10.2015 | JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 9 octombrie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, ce a avut loc la Luxemburg, în aceeași zi.

Miniştrii au agreat textul propunerii de Directivă privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, urmând ca negocierile să fie continuate cu Parlamentul European. De asemenea, miniştrii și-au manifestat aprecierea față de avansarea negocierilor privind înființarea Parchetului European și
şi-au exprimat acordul de principiu pe marginea articolelor din proiectul de Regulament care au făcut obiectul dezbaterii.

Președinția luxemburgheză a readus pe agenda Consiliului continuarea negocierilor pentru aderarea UE la CEDO, precum și implicațiile jurisprudenței recente a CJUE asupra dosarelor aflate în negociere. În contextul crizei migrației, miniștrii au fost de acord cu consolidarea cooperării judiciare, ca o posibilă soluție la provocările specifice acestui fenomen.

În marja Consiliului, ministrul Cazanciuc a avut o serie de discuţii bilaterale cu Comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, precum şi cu miniştrii justiţiei din Austria, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Italia, Marea Britanie şi Ungaria, fiind abordate teme de cooperare în domeniul justiţiei.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.