Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Un judecător a depășit termenul legal de redactare a hotărârilor în 149 de cauze


12 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Inspecția Judiciară a dat publicității vineri, 9 octombrie 2015, un comunicat cu privire la exercitarea acțiunii disciplinare față de un judecător.

Inspectorii judiciari au dispus, prin rezoluţia din  2 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Dumitru Paul Dumitrescu, judecător la Judecătoria Târgu Mureş, pentru abaterile disciplinare prevăzute de articolul 99 lit. h) şi t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorul, în 149 de cauze, a depăşit, cu până la 220 de zile, termenul legal de redactare a hotărârilor penale, a amânat, în mod repetat, pronunţarea, urmată de repunerea cauzelor pe rol şi a împiedicat exercitarea controlului judiciar prin pronunţarea cu întârziere asupra legalităţii şi temeiniciei unei măsuri preventive.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică