Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
3 comentarii

Mihnea Stoica candideaza pentru un loc de consilier al Filialei Bucuresti a CAAV
20.05.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Asa cum v-am informat, in data de 20 mai 2009 va avea loc prima Adunare Generala a membrilor Filialei Bucuresti a Casei de Asigurari a Avocatilor.

Avocatul Mihnea Stoica va candida pentru functia de consilier.

Prezentam programul sau:

„ZECE MODURI DE A FOLOSI ZECIUIALA
Propuse de Mihnea Stoica

Nu simt nicio satisfactie in a cotribui lunar cu zece milioane la Casa de Asigurari. Pentru ca nu am vazut ca suma aceasta sa profite vreunei colege care isi ingrijeste nou-nascutul sau vreunui pensionar.

Nu simt nicio consolare in aceea ca macar banii nu ne-au fost cheltuiti. Pentru ca nu mai sunt banii mei (din momentul in care i-am dat) si pentru ca, in schimbul lor, nu am primit nimic.

Nu simt ca cei zece milioane ar fi o contributie care imi profita, ci ii simt ca pe un bir inutil care plateste lefurile unor administratori pe care nu ii cunosc.

Nu simt ca filiala casei imi sustine familia in conditiile in care i-ar plati postnatal sotiei mele patru milioane si ceva lunar, in conditiile in care mie mi se percep zece milioane.

V-ati saturat? Eu m-am saturat.

In antiteza cu politica actualului Consiliu de Administatie al filialei Bucuresti a Casei de Asigurari a Avocatilor (organ de conducere cu o medie de varsta mult peste 50 de ani) de a nu cheltui un chior din banii avocatilor, va propun efectuarea judicioasa a unor cheltuieli care sa amelioreze calitatea contraprestatiei furnizate avocatilor.

In aceasta ordine de idei, mi-am propus urmatoarele obiective, pe care le prezint in ordinea implementarii lor:

1. Infiintarea unei farmacii destinate avocatilor asigurati in incinta Baroului Bucuresti – dupa ce am contribuit cu o suta de milioane anul trecut, mi-am luat pastile cu sase sute de mii de lei mai ieftin. De unde? Tocmai de la Batistei. Cu 40 de grade febra, du-te cu masina de la Barou acolo si repede, ca inchide. Adica s-a cheltuit cu mine taman 0,6% din contributia mea la casa. Aveam sanse mult mai bune la cazino.

2. Implementarea unui program de asistenta extinsa a asiguratului – va cunoasteti drepturile in calitate de asigurat? Eu candidez si nu mi le cunosc. Daca voi castiga, acestea vor fi promovate agresiv prin afisare in incinta instantelor, a baroului si prin includerea enumerarii lor in corpul oricarei comunicari emanand de la filiala. Mai mult, filiala va demara un program de asistenta a asiguratului in nevoie, intocmind orice forme sau oferind consultanta in privinta drepturilor de securitate sociala pentru asiguratii cu handicap, gravide, victime ale accidentelor, pensionati s.a.

3. Reorganizarea si extinderea programului de functionare a policlinicii – v-a fost rau vreodata noaptea? Ati gasit pe cineva la casa? Macar portarul? Nu mai bine am avea pe cineva de garda? Daca nu la sediu, macar acasa “on call”. Suni la CAAV si vine un doctor in 20 de minute. In al doilea rand, in cate zile puteti sa va prezentati la doctor intre 8 si 16 (program de administratie publica)? Pe urma mai stati doua ore la coada pe un hol deprimant si, atunci cand va vine randul, tusti, apare o obligatie a doctorului si mai astepti, iar cand intri, doctorului ii suna telefonul si mai vorbeste un sfert de ora. Nu mai bine ar fi un program pentru pensionari (08:00-10:30) si unul pentru avocati (10:30-19:30) unde se vine numai cu programare telefonica sau on line (si numai in subsidiar in situ) care se respecta? Esti chemat la doctor la 17:15 si intri cel mai tarzu la 17:20. Neverosimil, nu?

4. Dotarea la standarde europene de actualitate a policlinicii – platim o caciula de bani, filiala are o gramada de venituri pe care nu le cheltuie si, daca vrem o analiza complexa, nu avem aparatura. Nu pretind ca vom achizitiona ultimul racnet in materie de imagistica medicala insa, o aparatura decenta, in standardele europene curente, cred ca ne putem permite.

5. Implementarea unui sistem automatizat si compatibil cu sistemul de operare al baroului, care sa inlature anacronica declaratie de venituri – in mod traditional, filiala coopereaza cu BRD. Ce ne-ar impiedica sa impunem acestui partener sa includa o declaratie de doua randuri in corpul foii de varsamant?

6. Ameliorarea regimului avocatelor gravide – sotiei mele, daca ar fi gravida, i-ar plati patru milioane si ceva lunar, in conditiile in care mie mi se percep zece milioane. No comment!

7. Stabilirea regimului cuvenit parintelui care isi ingrijeste copilul. Sa presupunem ca sotia mea s-ar hotari sa-si termine un proiect de durata inceput la birou si eu ar trebui sa stau sa vad de copil. Cat primesc? Bun, eu sunt avocat, treaca-mearga. Colega X e maritata cu un bodyguard somer, sa spunem. Poate acesta primi indemnizatie de la filiala cat creste copilul?

8. Incheierea unor acorduri cu clinici particulare in vederea tratamentului adecvat al asiguratului – credeti ca, bolnavi fiind, ni se cuvine o rezerva decenta, particulara, cand platim 100 de milioane anual la asigurari?

9. Proiectarea unui pachet de asigurare care sa permita asiguratului sa opteze intre mai multe planuri de asigurare, cu efecte mai restranse sau mai extinse – vreau sa am o pensie mai mare si tratament in Germania. Pot plati mai mult in schimbul unor beneficii extinse? Vreau sa-mi mananc pensia din mila statului si nu ma voi imbolnavi niciodata – pot plati mai putin cu 500.000?

10. Orientarea politicii de functionare a filialei catre asigurat – pana acum am fost priviti ca niste „gaste de muls”. Nimeni nu are rest si toti pretind sa ne achitam penalitatile care curg din culpa lor, pentru ca nu pot administra un sistem modern, ci doar unul invechit, pe baza declaratiei. V-a spus vreun functionar pana acum “Bine ati venit”? Au pus si ei pe tejghele, la coada, bomboane? V-a intrebat vreun functionar, dupa ce v-a luat banii, daca aveti probleme de sanatate, de familie in care sa va asiste? Vazandu-va racit, v-a indrumat vreun functionar spre clinica X?

Avem doua optiuni: continuam sa ii injuram inca patru ani sau mergem la adunarea generala si alegem altii. Eu, odata ales, macar trei din zece obiective tot voi atinge. Chiar daca nu imediat, macar inainte de viitoarea campanie electorala?

De nervi, uitasem. Pe buletinul de vot voi fi trecut STOICA MIHNEA OCTAVIAN. Va multumesc pentru sprijin.”

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti