Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CSM. Acțiuni în domeniul combaterii violenţei domestice şi a violenţei sexuale


14 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității marți, 13 octombrie 2015, un comunicat cu privire la unele acţiuni în domeniul combaterii violenţei domestice şi a violenţei sexuale.

Reprezentanții CSM s-au întâlnit joi, 12 octombrie 2015, pentru a doua oară, cu organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice cu atribuţii în domeniul combaterii violenţei domestice şi a violenţei sexuale, scopul întrevederii fiind identificarea celor mai adecvate măsuri de prevenire şi combatere a fenomenului violenţei în societatea românească, în special a violenţei domestice şi a violenţei sexuale.

Discuţiile s-au axat pe măsurile pe care statul român trebuie să le adopte imediat după ce va fi ratificată prin lege Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, pe necesitatea îmbunătăţirii reglementărilor existente cu privire la ordinul de protecţie pentru a uşura şi urgenta aplicarea sa în practică şi necesitatea înfiinţării în cadrul spitalelor a unor centre de criză pentru cazurile de agresiune sexuală.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii