Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Polițiștii se plâng că deținuții nu sunt testați pentru boli transmisibile. Avocatul Poporului a declanșat o anchetă


14 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Avocatul Poporului a dat publicității marți, 13 octombrie 2015, un comunicat, semnat de Matei Vîrtosu – Decan, cu privire la informațiile apărute în mass-media conform cărora “polițiștii se plâng că deținuții nu sunt testați pentru a se afla dacă au boli transmisibile”.

Ombudsman-ul României s-a sesizat din oficiu și a declanșat o anchetă cu privire la informațiile apărute în presă, conform cărora „sute de polițiști se plâng de faptul că, atât ei, cât și arestații își riscă viața lângă suspecții cu boli transmisibile grave”. Presa susține că, în momentul în care deținuții sunt închiși, nu se fac analize medicale. În acest mod, cei care suferă de hepatită, HIV sau TBC intră în contact cu alte persoane fără ca acestea să știe la ce se expun.

Marin Gruia, președintele SNPPC, a declarat: „Până acum câțiva ani se făceau analize și se stabilea de ce boli suferă, tocmai ca să nu fie transmisibile. De câțiva ani nu se mai fac analize. De abia după 2-3 zile se află bolile de care suferă cei arestați”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică