Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

PICCJ. Înșelăciune, tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale. Trimitere în judecată

15 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE

PICCJ. Înșelăciune, tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale. Trimitere în judecată.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
L. J., sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune (sub forma autoratului), a unei infracţiuni de înşelăciune sub forma complicităţii şi a patru infracţiuni de tăinuire;
B. M. B., sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de înşelăciune (sub forma autoratului), a două infracţiuni de înşelăciune sub forma complicităţii, a infracţiunii de tăinuire şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
I. M., sub aspectul săvârşirii a unei infracţiuni de înşelăciune (sub forma autoratului), a unei infracţiuni de înşelăciune sub forma complicităţii, a două infracţiuni de tăinuire, precum şi a infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;
B. R., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune sub forma complicităţii.

În rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În intervalul noiembrie 2009 – iunie 2012, inculpatul L. J. a intrat în posesia a trei autoturisme despre care cunoştea că provin din săvârşirea unor fapte penale comise pe teritoriul Ungariei şi le-a folosit pentru uz personal. Totodată, în aceeaşi perioadă, inculpatul, fie singur, fie împreună cu inculpatul B. M. B. sau inculpatul I. M., a indus în eroare sau a înlesnit valorificarea unor autoturisme despre care cunoştea că provin din săvârşirea unor fapte penale comise pe teritoriul Ungariei.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că în perioada mai sus menţionată, inculpatul B. M. B., fie singur, fie în complicitate cu inculpatul L. J. sau cu inculpatul B. R., a indus în eroare două persoane vătămate cu ocazia tranzacţionării ori schimbului unor autoturisme urmărite de autorităţile maghiare. De asemenea, inculpatul a vândut sau a înlesnit valorificarea ori a pus la dispoziţia unui număr de trei persoane vătămate autoturisme despre care cunoştea că provin din săvârşirea unor fapte penale pe teritoriul Ungariei. Totodată, cu ocazia vânzării unui autoturism, inculpatul a falsificat prin transcriere un contract de vânzare-cumpărare în limba maghiară, cu privire la suma cu care a fost vândut acesta.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Bacău.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică