Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției sprijină implementarea programei de educație civică pentru minorii sancționați penal


15 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar, Universitaria

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 14 octombrie 2015, un comunicat cu privire la derularea proiectului „Educație civică – Training comun al consilierilor de probațiune și consilierilor școlari în vederea implementării programei de educație civică pentru minorii sancționați penal”.

Direcția Națională de Probațiune, în parteneriat cu fundația Konrad Adenauer Stiftung, derulează un proiect privind realizarea unor consultări între consilieri de probațiune din România și Republica Moldova, pe de o parte, și consilierii școlari din România, pe de altă parte, în vederea aplicării programului de formare civică pentru minorii față de care instanța de judecată a dispus măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică.

Acest proiect este organizat la București, în perioada 12-16 octombrie 2015, fiind structurat în două etape, o întâlnire de lucru și o sesiune de consultări. La evenimentul din data de 14 octombrie 2015, au participat, alături de specialiști din România și Republica Moldova, Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept în Europa de Sud – Est (KAS) și Mihai Cristian Dima, director general al Direcției Naționale de Probațiune, care au subliniat importanța cooperării dintre sistemul de probațiune și sistemul de educație, în procesul de reintegrare socială a minorilor sancționați penal.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică