BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Justiției sprijină implementarea programei de educație civică pentru minorii sancționați penal

15.10.2015 | JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 14 octombrie 2015, un comunicat cu privire la derularea proiectului „Educație civică – Training comun al consilierilor de probațiune și consilierilor școlari în vederea implementării programei de educație civică pentru minorii sancționați penal”.

Direcția Națională de Probațiune, în parteneriat cu fundația Konrad Adenauer Stiftung, derulează un proiect privind realizarea unor consultări între consilieri de probațiune din România și Republica Moldova, pe de o parte, și consilierii școlari din România, pe de altă parte, în vederea aplicării programului de formare civică pentru minorii față de care instanța de judecată a dispus măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică.

Acest proiect este organizat la București, în perioada 12-16 octombrie 2015, fiind structurat în două etape, o întâlnire de lucru și o sesiune de consultări. La evenimentul din data de 14 octombrie 2015, au participat, alături de specialiști din România și Republica Moldova, Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept în Europa de Sud – Est (KAS) și Mihai Cristian Dima, director general al Direcției Naționale de Probațiune, care au subliniat importanța cooperării dintre sistemul de probațiune și sistemul de educație, în procesul de reintegrare socială a minorilor sancționați penal.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership