Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Furnizorii de telefonie, internet și televiziune obligați să publice informații privind încetarea contractului


15 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept comercial, Noutăți legislative

Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a dat publicității miercuri, 14 octombrie 2015, un comunicat cu privire la obligația ce incumbă furnizorilor de servicii de telefonie, internet și televiziune de a publica informațiile legate de încetarea contractului sau condițiile de modificare a acestuia.

Potrivit Deciziei ANCOM nr. 158/2015 privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali, alături de datele privind condițiile de modificare, cesiune sau încetare a contractului, furnizorii trebuie să publice și demersurile pe care utilizatorii trebuie să le faca pentru a obține încetarea sau modificarea contractului.

Operatorii trebuie să indice, după caz, adresa de e-mail, adresa poștală sau numărul de telefon/fax la care utilizatorii pot transmite cererea de reziliere a contractului etc. Dacă se solicită completarea unor formulare/cereri-tip puse la dispoziție de furnizor, trebuie să se indice și modalitațile prin care utilizatorii pot intra în posesia acestora. Operatorii mai au obligația de a face cunoscute, pe site-urile proprii, penalitațile aplicabile în cazul încetarii anticipate a contractului, dacă astfel de penalități sunt percepute.

Furnizorii sunt obligați să publice, pe site-ul propriu, și condițiile de furnizare a serviciilor, contractul-cadru și termenii și condițiile aplicabile în cazul cartelelor preplătite, procedurile de măsurare și gestionare a traficului și politica de utilizare a serviciilor, aria de furnizare a serviciilor, precum și procedura privind soluționarea reclamațiilor care vin din partea utilizatorilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică