Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Ziua Porților Deschise la Camerele Notarilor Publici / 17 octombrie 2015
15.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Notari
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a dat publicității miercuri, 14 octombrie 2015, un comunicat cu privire la lista sediilor principale şi secundare judeţene la care se va acorda consultanţă cu prilejul “Zilei Porţilor Deschise”.

UNNPR organizează sâmbătă, 17 octombrie 2015, împreună cu Camerele Notarilor Publici şi în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons) “Ziua porţilor deschise”.

Camerele Notarilor Publici participante la această acţiune sunt: Alba Iulia, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale.

Dintre temele pe care se poate solicita consultanţă juridică în materie notarială menţionăm: procedura succesorală notarială, lichidarea pasivului succesoral, procedura divorţului, redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea şi legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

Acţiunea „Ziua porţilor deschise” se va desfăşura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene. Programul de acordare a consultaţiilor va fi între orele 9:00-13:00.

Localităţile în care va avea loc acțiunea “Ziua porţilor deschise” sunt: Alba Iulia, Deva, Sibiu, Bacău, Neamţ, Roman, Oneşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Cluj-Napoca, Bistriţa, Baia Mare, Zalău, Constanţa, Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Galaţi, Brăila, Focşani, Iaşi, Vaslui, Oradea, Satu Mare, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, Suceava, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Timişoara, Arad şi Reşiţa.

Acţiunea “Ziua porţilor deschise”, realizată în baza Protocolului de Colaborare încheiat între UNNPR şi A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons, reprezintă o etapă a unui plan amplu iniţiat de cele două instituţii de educare şi informare a cetăţenilor cu privire la serviciile notariale.

În cadrul acestui plan, reamintim şi lansarea în luna august a acestui an a Centrului Naţional de Consiliere şi Consultanţă a Consumatorilor în domeniul activităţii notariale. Prin intermediul acestuia, consumatorii au la dispoziție un număr de telefon unic – 021.9615, la care pot suna pentru sesizări în domeniul activității notariale. Totodată, aceștia pot depune sesizări şi în scris, la adresa de e-mail notariat@infocons.ro sau prin poştă la O.P. 4, C.P.4, sector 3, București.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti