Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor manageriale. Demisie vs. Revocare din funcție
15.10.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act în ședința de marți, 13 octombrie 2015, de renunţarea la cererea de eliberare, prin demisie, din funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa a proc. Elena Rodica Șutea.

Secţia pentru procurori şi-a însuşit conţinutul răspunsului Inspecţiei Judiciare la obiecţiunile formulate de către procuror și a aprobat Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 4632/IJ/1183/DIP/2015 având ca obiect „verificarea modalităţilor de exercitare, de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, a atribuţiilor manageriale privind organizarea şi coordonarea eficientă a activităţii, precum şi a comportamentului şi comunicării, a asumării responsabilităţilor şi a aptitudinilor manageriale”.

Secţia pentru procurori a hotărât revocarea din funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa a Elenei Rodica în conformitate cu dispoziţiile art. 51 alin. (2) lit.b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 13 octombrie 2015.

Art. 51 alin. 2 lit. b din Legea nr. 303/2004: „Revocarea din funcţia de conducere a judecătorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea adunării generale ori a preşedintelui instanţei, pentru următoarele motive: (…)
b) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate