Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT Ialomița. Evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Arestare preventivă


16 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal, Dreptul penal al afacerilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

PT Ialomița. Evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul V. V., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 13 octombrie 2015, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada 28 martie 2011 – 30 aprilie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul social în judeţul Ialomiţa, inculpatul V. V. a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive în valoare totală de 5.245.440 lei, corespunzător unui număr de 642 facturi fiscale fictive şi chitanţe de încasare aferente, reprezentând achiziţii materiale de construcţii şi prestări servicii de la un număr de 12 societăţi comerciale furnizoare.

Prejudiciul total adus bugetului de stat se ridică la valoarea de 2.098.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Modalităţile de comitere a faptelor reţinute în sarcina inculpatului V. V. constau în falsificarea, în mod sistematic, a unui număr însemnat de facturi fiscale de achiziţii mărfuri şi chitanţe de încasare a sumelor de bani în numerar, prin utilizarea unor ştampile false şi a unor formulare tipizate de chitanţe şi facturi procurate pe căi ilicite, în scopul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro