Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal, Universitaria

Educaţie juridică la Liceul ”I. L. Caragiale” din Bucureşti

16 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

În data de 15 octombrie 2015, jud. dr. Cristi Danileţ, membru CSM, a ţinut o lecţie de educaţie juridică la Liceul ”I. L. Caragiale” din capitală, la clasele a XI-a B şi a XI-a I.

Discuţia cu tinerii a privit subiecte specifice vârstei: obligaţia respectării demnităţii colegilor, necesitatea respectării regulamentului şcolar, a profesorilor şi autorităţilor. S-au atins subiecte ce ţin de materia penală, precum: infracţiunile de furt, tâlhărie, viol, corupţie, legitima apărare, dar şi chestiuni de procedură privind sesizarea poliţiei, apelarea la avocat sau mediator, sinceritatea în faţa procurorului şi judecătorului. La sfârşitul întâlnirii, copiilor li s-a distribuit manualul „Unde-i lege, nu-i tocmeală”.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa av. Irina Lisnic şi a prof. Daniela Cotiga şi face parte dintr-o serie de lecţii ţinute în mod voluntar de judecătorii din România în baza Protocolului încheiat în anul 2013 între Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică