« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Avocații Interbrands în tranzacția cu GlaxoSmithKline
16.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Corporate, Dreptul sanatatii, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a acordat asistență juridică cumpărătorului într-una din cele mai semnificative tranzacții încheiate pe piața farma de la începutul anului.

Ruxandra Frangeti

Ruxandra Frangeti

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a acordat asistență juridică pentru Interbrands Marketing & Distribution, cea mai mare companie de distribuție și logistică pentru bunuri de larg consum de pe piața românească, la achiziția societății de distribuție farmaceutică Europharm Holding de la grupul britanic GlaxoSmithKline. Procesul de achiziție include preluarea acțiunilor Europharm, precum și o serie de contracte comerciale adiționale.

Andreea Oprișan

Andreea Oprișan

Semnarea tranzacției a avut loc în 13 octombrie 2015 și reprezintă încheierea unei prime faze a unui proces complex și îndelungat, perioada finală a negocierilor solicitând implicarea la maxim a avocaților ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Preluarea Europharm este condiționată de obținerea aprobării Consiliului Concurenței, precum și de îndeplinirea unor condiții comerciale.

Echipa ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII implicată în proiect a fost coordonată de Andreea Lisievici (Managing Associate) iar din echipă au mai făcut parte, în principal, Andreea Oprișan (Senior Associate) pe partea de concurență și Ruxandra Frangeti (Senior Associate) în ceea ce privește aspectele de drept societar și comercial.

Andreea Lisievici

Andreea Lisievici

„Achiziția Europharm a fost un proiect deosebit, care, pe lângă complexitatea inerentă business-ului, ne-a pus în fața unor modificări succesive ale fundației comerciale a tranzacției, pe care a fost necesar să le traducem, rapid și corect, în prevederi contractuale eficace. Ne-a fost testată la maxim capacitatea de concentrare pe finalitatea comercială a contractelor pentru a transpune limbajul juridic în slujba acesteia, iar Interbrands este clientul ideal alături de care să facem acest lucru. Am fost o singură echipă, nu client și avocați”, a declarat Andreea Lisievici.

„În cadrul acestei tranzacții complexe, care a durat mai bine de un an, echipa ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a acordat Interbrands sprijin profesionist, susținut și dedicat, spre deplina noastră satisfacție. Nu este prima dată când lucrăm cu această echipă tânără, jovială și dinamică, iar pe viitor nu am avea nicio ezitare să colaborăm din nou”, a precizat Rand Sherif, CEO Interbrands.

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII a oferit consultanță juridică pe întregul parcurs al achiziției, începând de la procesul de due diligence juridic până la negocierea documentelor tranzacției. În perioada următoare, avocații vor continua să asigure asistență în ceea ce privește notificarea concentrării economice, precum și celelalte acțiuni necesare până la finalizare.

În cadrul tranzacției, GlaxoSmithKline a fost asistată de avocații WOLF THEISS ROMÂNIA.

 
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD