Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
2 comentarii

CSM a hotărât ca minutele întâlnirilor de practică neunitară să nu mai fie publicate iar procurorii şi avocaţii să nu mai poată participa la întâlnirile trimestriale de practică neunitară
17.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în ședința de marți, 13 octombrie 2015, după cum urmează:

Pct. 5: Modificarea celei de-a doua teze a primului paragraf de la punctul 6 al art. 1 din Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 148/2015 astfel încât să fie eliminată comunicarea referatului către procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel şi barourilor din raza curţii de apel, ca şi corespondent al faptului că, la întâlnirea din 1-2 octombrie 2015, grupul de lucru a decis eliminarea din proiectul Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti a prevederii privind posibilitatea invitării procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel şi a decanilor barourilor din circumscripţia curţii de apel la întâlnirile trimestriale în care sunt dezbătute problemele de drept care generează practică neunitară (s.n.). Drept urmare, cea de-a doua teză a punctului 6 de la articolul 1 din hotărâre se modifică şi va avea următorul cuprins: „6. Acesta se comunică tuturor instanţelor din raza curţii de apel.”

Pct. 8: Având în vedere practica unor instanţe care au dispus publicarea pe site-ul acestora a minutei întocmite cu ocazia întâlnirii trimestriale în care sunt dezbătute problemele de drept care generează practică neunitară, s-a decis păstrarea soluţiei din Hotărârea nr. 148/2015, care prevede doar publicarea în intranetul instanţelor (s.n.).

:: detalii aici

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti