Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

CSM a hotărât ca minutele întâlnirilor de practică neunitară să nu mai fie publicate iar procurorii şi avocaţii să nu mai poată participa la întâlnirile trimestriale de practică neunitară
17.10.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în ședința de marți, 13 octombrie 2015, după cum urmează:

Pct. 5: Modificarea celei de-a doua teze a primului paragraf de la punctul 6 al art. 1 din Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 148/2015 astfel încât să fie eliminată comunicarea referatului către procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel şi barourilor din raza curţii de apel, ca şi corespondent al faptului că, la întâlnirea din 1-2 octombrie 2015, grupul de lucru a decis eliminarea din proiectul Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti a prevederii privind posibilitatea invitării procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel şi a decanilor barourilor din circumscripţia curţii de apel la întâlnirile trimestriale în care sunt dezbătute problemele de drept care generează practică neunitară (s.n.). Drept urmare, cea de-a doua teză a punctului 6 de la articolul 1 din hotărâre se modifică şi va avea următorul cuprins: „6. Acesta se comunică tuturor instanţelor din raza curţii de apel.”

Pct. 8: Având în vedere practica unor instanţe care au dispus publicarea pe site-ul acestora a minutei întocmite cu ocazia întâlnirii trimestriale în care sunt dezbătute problemele de drept care generează practică neunitară, s-a decis păstrarea soluţiei din Hotărârea nr. 148/2015, care prevede doar publicarea în intranetul instanţelor (s.n.).

:: detalii aici


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “CSM a hotărât ca minutele întâlnirilor de practică neunitară să nu mai fie publicate iar procurorii şi avocaţii să nu mai poată participa la întâlnirile trimestriale de practică neunitară”

  1. ”Minutele” întâlnirilor de practică neunitară, sunt chestiuni hiperbolice care nici măcar, cu toată buna intenție, nu ar trebui să fie publicate, căci doar țin de ”bucătăria la minut” a magistraturii. Publicate ar trebui să fie însă culegerile sistematizate de precedent judiciar ale instanțelor. Atunci când va fi priceput și de juristul român mecanismul obligativități precedentului judiciar, practica se va unifica de la sine.

  2. Carmen POPA spune:

    In conditiile in care avem 4 coduri noi, iar codul civil si procedura civila veche ultraactiveaza, sunt atat de multe probleme incat publicarea celor mai relevante hotarari este absolut obligatorie. Numai ca asta presupune ca hotararile sa fie motivate ca la carte iar cineva sa isi asuma sarcina centralizarii si publicarii. Cam mare deranjul…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.