Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Condiții de deducere a cheltuielilor
19.10.2015 | Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că dreptul de deducere a TVA aferentă achiziţiilor de bunuri este condiţionat de destinaţia bunurilor achiziţionate, în sensul că acestea trebuie să fie destinate utilizării în folosul operaţiunilor taxabile ale societăţii şi să fie justificat cu documente care să conţină elementele minime obligatorii prevăzute de art. 155 alin. (5) din Legea nr. 571/2003 privind C. fisc. De asemenea, simpla înregistrare în conturile de cheltuieli a unor sume nu este suficientă pentru deductibilitatea acestor cheltuieli la calculul profitului impozabil, sumele respective trebuind să aibă la bază documente justificative întocmite potrivit legii, prin care să se facă dovada efectuării operaţiunii sau intrării în gestiune. În speță, în ceea ce privește cheltuielile deductibile cu combustibilul, s-a constatat că societatea nu a prezentat documente justificative din care să rezulte modul efectiv în care operaţiunile au fost efectuate în scopul realizării de operaţiuni taxabile, nefiind prezentate bonurile fiscale aferente cheltuielilor cu carburanţii, efectuate pentru exploatarea autovehiculelor destinate activităţii de taximetrie. Față de aceasta, în mod corect, organul fiscal a stabilit că societatea nu poate beneficia de un drept de deducere în ceea ce priveşte cheltuielile cu combustibilul. (Decizia nr. 950 din 4 martie 2015 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare decizie de impunere)

Corina Cioroabă

Secţiuni: Fiscalitate, Jurisprudența ÎCCJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO