Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PT Ialomița. Evaziune fiscală, folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea. Arestare preventivă, arest la domiciliu


20 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal, Dreptul penal al afacerilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

PT Ialomița. Evaziune fiscală, folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea. Arestare preventivă, arest la domiciliu.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii B. I., B. V. şi O. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.

La data de 15 octombrie 2015, inculpaţii, aflaţi în stare de reţinere, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa, care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele inculpaţilor B. I. şi B. V., precum şi a unui mandat de arest la domiciliu pe numele inculpatului O. A.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada octombrie-decembrie 2012, inculpaţii B. I. şi B. V., în calitate de reprezentanţi ai SC S.C. SRL, nu au întocmit documentele de provenienţă a cărnii comercializate în cadrul desfăşurării activităţii de sacrificare a animalelor, înregistrând în contabilitatea societăţii cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale.
Astfel, s-a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare de 283.025 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
De asemenea, în perioada 2013-2014, aceeaşi inculpaţi B. I. şi B. V. nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate din activităţi de comercializarea cărnii, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.302.320 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Din probatoriul administrat în cauză, a mai rezultat că inculpatul O. A., în calitate de împuternicit al inculpatului B. V., a retras din contul bancar al aceleiaşi societăţi comerciale suma totală de 4.052.700 lei, ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii, respectiv în folosul personal al inculpaţilor.
De asemenea, în perioada 2013-2014, inculpaţii B. I. şi O. A., în calitate de reprezentanţi ai SC A.C.I. SRL, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat prin neînregistrarea şi nedeclararea veniturilor obţinute în urma activităţii de comercializare a cărnii, cauzând, astfel, un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 1.318.545 lei.
În aceeaşi perioadă, inculpatul O. A. a retras din contul bancar al SC A.C.I. SRL suma totală de 4.073.960 lei, sumă ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii, respectiv în folosul personal al inculpaţilor.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro